Papa Francisc i-a scris ÎPS Ioan Robu: “Mulțumesc tuturor pentru primirea cordială și generoasă”

kogalniceanu

Papa Francisc i-a scris ÎPS Ioan Robu: “Mulțumesc tuturor pentru primirea cordială și generoasă”

“Doresc să vă mulțumesc tuturor, Preasfinției Voastre, Episcopilor, preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor laici pentru primirea cordială și generoasă pe care mi-ați oferit-o în timpul recentei Călătorii Apostolice în România și pentru grija și atenția cu care ați pregătit Vizita la București și în țară”, i-a scris Papa Francisc ÎnaltPreasfinţitului Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor din România.

“M-am bucurat să aduc mulțumire lui Dumnezeu la Sfânta Liturghie celebrată în Catedrala „Sfântul Iosif” din București – adaugă Sfântul Părinte – și să cunosc personal realitatea Bisericii voastre, atât de vie și frumoasă în bogăția diferitelor tradiții și angajată în mărturisirea cu bucurie a credinței. Domnul să vă păstreze credincioși și plini de zel apostolic, mergând pe urmele Fericitului Martir Vladimir Ghika și ale celorlalți mărturisitori eroici ai credinței!”.

În încheiere, Papa Francisc îl asigură pe ÎPS Ioan că ne însoțeşte pe toţi cu rugăciunea sa, “pentru ca Biserica din România să persevereze plină de curaj mărturisind tuturor iubirea milostivă a Domnului”. “Rugați-vă și voi pentru mine! Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și Maica Domnului să vă ocrotească!”

Papa Francisc a efectuat o vizită de trei zile în România, în perioada 31 mai – iunie, vizitând Bucureştiul, sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, Iaşiul şi Blajul. În prima zi a vizitei sale la noi în ţară, Sfântul Părinte a prezidat Sfânta Liturghie în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti.

Hits: 0

Share the Post