Bucureşti: Prima Sfântă Împărtăşanie şi hramul, la Parohia Sf. Anton de Padova

Bucureşti: Prima Sfântă Împărtăşanie şi hramul, la Parohia Sf. Anton de Padova

Foto: fb.com/sfAntonColentina

În solemnitatea Rusaliilor, pe 9 iunie, 9 copii din parohia Sf. Anton de Padova, din cartierul bucureştean Colentina, au făcut Prima Sfântă Împărtăşanie. Cei mici au participat activ la Sfânta Liturghie prin cântările intonate, lecturile citite, rugăciunile înălțate și răspunsurile date la predică. După Sf. Liturghie, în sala de cateheză a Parohiei a urmat o mică agapă frăţească la care au participat toți copiii prezenţi, părinții și toți cei care s-au implicat pentru reușita sărbătorii.

În seara zilei de joi, 13 Iunie 2019, în sărbătoarea Sf. Anton de Padova, preot și învățător al Bisericii, comunitatea parohială a sărbătorit hramul bisericii. Sf. Liturghie solemnă de hram a fost prezidată de Pr. decan Mihai Mărtinaș. Au concelebat mai multi preoți din București și împrejurimi. Predica a fost ținută de Pr. Emil Moraru, prodecan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București care a vorbit desăre exemplul de credință al Sf. Anton de Padova și i-a invitat pe cei prezenţi să-l cinstească mai ales prin imitarea iubirii sale faţă de cuvântul lui Dumnezeu.

La ofertoriu darurile au fost aduse la altar de copii. De asemenea, după Sf. Împărtășanie a avut loc binecuvântarea florilor de crini, a copiilor și a pâinii. Celebrarea liturgică s-a încheiat cu procesiunea cu statuia Sf. Anton de Padova și florile de crini în piața din fața Bisericii, iar la final Pr. paroh Ciprian Andrei le-a mulțumit tuturor pentru participare.

După binecuvântarea solemnă de hram, credincioșii au venerat relicva Sf. Anton de Padova și apoi au participat la un program artistic de balet și dansuri populare susținut de Ansamblul „Antonian”, pregătit de maestrul coregraf Roxana Samoilă. Toți cei prezenți au fost invitați la sfârșit la o agapă frățească.

Pr. Ciprian Andrei

 

Hits: 20

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post