Papa la București: 450 de voluntari pentru vizita Papei Francisc la Catedrala Sf. Iosif

Papa la București: 450 de voluntari pentru vizita Papei Francisc la Catedrala Sf. Iosif

În organizarea și desfășurarea vizitei Papei Francisc la Catedrala Sf. Iosif din București au fost implicați 450 de voluntari în diferite sectoare de activitate: înscrierea pelerinilor, distribuirea biletelor în Capitală, pregătirea săculeților pentru pelerini, pregătirea veșmintelor liturgice, asistarea pelerinilor, logistică, animare liturgică, asigurarea ordinii în Catedrală, asistarea pelerinilor în vârstă și bolnavi, însoțirea preoților la distribuirea Sfintei Împărtășanii, amenajarea și igienizarea zonelor de pelerinaj, serviciu foto-video, departamentul de presă (presă scrisă, papalabucuresti.ro, Facebook), Librăria Sf. Iosif, etc.

Sâmbătă, 8 iunie 2019, în ajunul sărbătorii Rusaliilor, voluntarii au participat, în Catedrala Sf. Iosif din București, la o Sfântă Liturghie dedicată lor şi celebrată de Pr. Marian Blaj, responsabil al Centrului Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului. După celebrare, a urmat o veghe de rugăciune, ca pregătire pentru sărbătoarea Rusaliilor. A urmat apoi un moment de împărtășire a experiențelor făcute, în Aula Magna a Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității București. Voluntarii au primit diplome de participare şi diferite amintiri. De asemenea, prin intermediul unei tombole, câţiva dintre ei au primit premii: abonamente la Grand Cinema Digiplex, bilete la Festivalul Summer Well, pelerinaj la Vatican, cu participare la audienţa generală a Papei Francisc.

Episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit, şi PS Cornel Damian – Episcop auxiliar, le-au mulțumit voluntarilor pentru dăruirea şi implicarea lor în organizarea şi desfăşurarea vizitei Papei Francisc în Bucureşti, la Catedrala Sf. Iosif. De asemenea, în cadrul audienţei generale de miercuri, 5 iunie a.c., de la Vatican, Papa Francisc, referindu-se la călătoria sa apostolică în România, în  le-a mulţumit “tuturor acelora care au colaborat la realizarea acestei vizite”.

Într-o mărturie publicată pe pagina de facebook “Papa la Bucureşti”, Adriana povesteşte: “Am ales să fiu voluntarul Papei Francisc pentru că mi-am dorit ca măcar 1% să ajut cu ceea ce pot. Să știu că am făcut parte din această poveste minunată. 
Când a sosit în țară, sentimentul a fost prețios. Ceva ce se poate rezuma cu bucurie și mândrie prin ceea ce scria pe tricourile noastre Sunt voluntarul Papei Francisc“.

Hits: 1

Share the Post