Papa la București: Cuvântul de salut al ÎPS Ioan Robu adresat Papei Francisc în Catedrala Sf. Iosif

Papa la București: Cuvântul de salut al ÎPS Ioan Robu adresat Papei Francisc în Catedrala Sf. Iosif

La sfârșitul Sfintei Liturghii celebrate vineri, 31 mai 2019, în Catedrala Sf. Iosif din București, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București i-a adresa Papei Francisc un cuvânt de salut:

La sfârșitul acestei Sfinte și Dumnezeiești Liturghii, primiți, Sfinte Părinte, gândul nostru de mulțumire și de recunoștință.Isus le-a spus ucenicilor săi(Lc10,16): „Cine pe voi vă ascultă, pe Mine Mă ascultă”. V-am ascultat, Sanctitate, știind pe cine ascultăm. Ne-am rugat împreună, știind cu cine ne rugăm. Vă mulțumim că azi sunteți cu noi aici, cu Biserica noastră locală de ambele rituri, cu țara și poporul nostru.Permiteți-mi, Sfinte Părinte, să vă mai spun un cuvânt. Sanctitate, adesea folosiți expresia: „Vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine”. Astăzi, suntem noi cei care ne îndreptăm spre Sanctitatea Voastră și vă spunem: Sfinte Părinte, nu uitați să vă rugați pentru Biserica noastră locală și pentru țara noastră.

Binecuvântați-ne, Sfinte Părinte, pe noi toți! Binecuvântați patria noastră, poporul nostru, pentru ca, întăriți în credință, înrădăcinați în dragoste și însuflețiți de speranță, să putem merge împreună pe drumul istoriei, căutând binele comun, fraternitatea, pacea și buna înțelegere. Vă mulțumim din toată inima!

Ioan Robu
Arhiepiscop Mitropolit de București

 

 

Hits: 6

/ documente / Tags: , , ,

Share the Post