București: Prima Sfântă Împărtășanie la Parohia Bărăția

București: Prima Sfântă Împărtășanie la Parohia Bărăția

Duminică, 19 mai 2019, la Parohia „Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăția) din București a avut loc Prima Sfântă Împărtășanie: 17 copilași, atât din comunitatea maghiară, cât și din cea română, s-au întâlnit pentru prima dată cu Isus Cristos în Sfânta Taină a Euharistiei. Călăuziți de învățăturile catehetice dobândite, având încurajarea și susținerea familiei, micuții s-au pregătit cum au știut mai bine pentru a-l face mândru pe Isus și pentru a se apropia cu o mai mare deschidere, iubire și bucurie de acest Sfânt Sacrament.

În comunitatea maghiară, păstorită de Pr. Cristinel Țâmpu, o fetiță și cinci băieți, nerăbdători și plini de entuziasm, după o intensă pregătire de câteva luni, au pășit cu încredere, încă de la prima oră a dimineții, spre Sfântul Altar. Micuții au avut privilegiul de a sta în prezbiteriu, alături de preot și ministranți, iar emoțiile au fost cu atât mai intense. Fiecare a contribuit la buna desfășurare a Sfintei Liturghii, o celebrare pe care cu siguranță o vor ține minte întreaga viață. Unii au citit lecturi, alții au rostit câte o invocație din Rugăciunea Universală, iar, mai apoi, au adus daruri oferite lui Isus la altar.

În comunitatea română, păstorită de Pr. paroh Eugen Bortoș, 11 copii, dintre care 5 fete și 6 băieți, plini de încredere, au așteptat cu sufletul la gură unul dintre cele mai importante momente din viața lor: primirea pentru prima dată a lui Isus, în Sfânta Taină a Euharistiei. Sfânta Liturghie a fost animată de corul tinerilor din parohie, iar lecturile, psalmul și Rugăciunea Universală au fost pregătite de micuții sărbătoriți.

La finalul celebrării, atât copiii din comunitatea maghiară, cât și cei din comunitatea română au primit diplome și cărți care să-i ajute în cunoașterea mai aprofundată a celui mai bun prieten al lor, Isus. În încheiere, alături de preoți, părinți și însoțitori, micuții au fost invitați la o discuție comună în cadrul căreia au servit o gustare și au putut să-și exprime, așa cum au știut, trăirile momentului în care s-au întâlnit pentru prima dată, în Sfânta Împărtășanie, cu Cristos.

Pr. Cristinel Țâmpu

Hits: 20

/ Știri / Tags: ,

Share the Post