București, 15.05.2019: Sf. Liturghie solemnă în Catedrală, după intenția Sfântului Părinte

București, 15.05.2019: Sf. Liturghie solemnă în Catedrală, după intenția Sfântului Părinte

Miercuri, 15 mai 2019, ora 18.30, în Catedrala Sf. Iosif din București se va celebra o Sfântă Liturghie solemnă după intențiile Sfântului Părinte Papa Francisc și pentru reușita vizitei Sale Apostolice în România.

Sfânta Liturghie va fi celebrată de Excelența Sa Nunțiu Apostolic în România Mons. Miguel Maury Buendía, împreună cu Mons. Guido Marini – Maestrul Celebrărilor Liturgice Pontificale, Mons. Vincenzo Peroni – ceremonier pontifical, PS Mihai Frățilă – Episcop greco-catolic de București, PS Cornel Damian – Episcop romano-catolic de București, și preoții implicați în organizarea vizitei Papei Francisc la București.

Monseniorii Marini și Peroni se vor afla la Bucureşti în perioada 14-16 mai 2019, pentru o pregătire generală, din punct de vedere liturgic, a vizitei Sfântului Părinte în ţara noastră. Cu această ocazie, vor avea întâlniri de lucru cu delegațiile liturgice din locurile pe care la va vizita Sfântul Părinte la sediul Nunțiaturii Apostolice, la Sediul Palatului Patriarhal, la noua Catedrala Ortodoxă, la Palatul Arhiepiscopal Romano-Catolic, la Catedrala „Sf. Iosif” și la Palatul Cotroceni.

Papa Francisc va efectua o vizită de trei zile în România în perioada 31 mai – 2 iunie a.c.. Evenimentul are loc la 20 de ani de la istorica vizită a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea în ţara noastră şi se desfăşoară sub motoul “Să mergem împreună”. În prima zi a vizitei, pe 31 mai, Sfântul Părinte va prezida Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif, iar cei care doresc să fie alături de Papa Francisc la această celebrare se pot înscrie pe platforma de internet inscrieri.papalabucuresti.ro . Înscrierile sunt deschise până pe 15 mai.

„Papa la București” – Vizitează site-ul oficial

Hits: 0

Share the Post