Constanța (CT), 28-30 aprilie 2019: Vizita pastorală a episcopului în Parohia „Sf. Anton”

Constanța (CT), 28-30 aprilie 2019: Vizita pastorală a episcopului în Parohia „Sf. Anton”

În perioada 28-30 aprilie 2019, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se va afla în vizită pastorală în Parohia „Sf. Anton” din Constanța (CT).

Cu această ocazie, Excelența Sa va cunoaşte mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credinţă din această parohie. În dimineața zilei de duminică, 28 aprilie 2019, PS Cornel va conferi sacramentul Sfântului Mir la 19 candidați în cadrul Sfintei Liturghii solemne pe care o va prezida la ora 10.30. În cursul după-amiezii, va vizita Oratoriul Salezienilor din Constanța, comunitatea surorilor Sf. Iosif, iar seara se va ruga Vesperele cu preoții parohiei.

Luni, 29 aprilie, la ora 10.30, PS Cornel va celebra Sf. Liturghie în bazilica Sf. Anton, iar apoi se va întâlni cu comunitatea de credincioși. După celebrare, episcopul va fi disponibil pentru audiențe în casa parohială. La ora 15.30 se va întâlni cu tinerii parohiei, iar la ora 17.30 va vizita biserica din Techirghiol. Ziua se va încheia cu rugăciunea Vesperelor împreună cu preoții parohiei.

În cea de a treia zi a Vizitei pastorale, marți, 30 aprilie, Excelența Sa va vizita, în cursul dimineții, câțiva dintre credincioșii bolnavi din parohie, apoi va merge la Cimitirul “Central” din Constanţa, unde va avea loc un moment de rugăciune la Cavoul catolicilor. Seara, PS Cornel va prezida Sf. Liturghie în bazilică, va predica şi va conduce devoţiunea la Sf. Anton de Padova.

Parohia Sfântul Anton de Padova a fost înființată în 1861, iar actuala bazilică a fost construită în anul 1938, fiind declarată monument de arhitectură în 1955. Parohia are actualmente 15 filiale. Din 2011 Parohia este condusă de Mons. Ieronim Iacob, Vicar episcopal de Dobrogea, ajutat de doi vicari Pr. Liviu Crişmaru şi Pr. Iosif Ghiuzan.

Hits: 6

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post