București: Zi de reculegere pentru tinerii din decanatele Capitalei

București: Zi de reculegere pentru tinerii din decanatele Capitalei

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, la biserica Sf. Tereza din București a avut loc o zi de reculegere pentru tinerii din cele două decanate ale Capitalei, organizată de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Ziua de reculegere, la care au participat și persoane consacrate și preoți, implicați în pastorația diecezană a tineretului, a urmărit pregătirea adolescenților și tinerilor pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, informează site-ul CDPT.

După primirea participanților și o rugăciune introductivă, tinerii și adolescenții au luat parte la o meditație ținută de Pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al ARCB, care dezvoltat două teme: respectul față de chip și relațiile cu ceilalți. „Părintele – relatează tinerii într-un material publicat pe site-ul cdpt.ro – a încercat să îi ajute pe toți cei prezenți să înțeleagă cum trebuie să te raportezi la chipul lui Dumnezeu, al aproapelui și chiar propriu. În privința relațiilor a scos în evidență frumusețea și nevoia unor relații corecte cu aproapele, dar mai ales cu Dumnezeu. Bineînțeles, fiecare fiind responsabil pentru construirea acestor relații”.

 

După prânz, tinerii, adolescenții, persoanele consacrate și preoții au participat la devoțiunea Căii Crucii pe aleile din Cimitirul Bellu Catolic. Ziua de reculegere s-a încheiat cu Sfânta Liturghie celebrată în biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus, prezidată de Pr. Marian Blaj, responsabil diecezan cu pastorația tineretului. Următorul eveniment dedicat tinerilor din Arhidieceza Romano-Catolică de București va avea loc duminica viitoare, pe 14 aprilie, când va fi sărbătorită a XXXIV-a Zi Mondială a Tineretului. În această zi, tinerii vor participa la Procesiunea de Florii, de pe străzile Capitalei, și la Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Ioan Robu în Catedrala Sf. Iosif.

 

Hits: 4

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post