Ciofliceni (Snagov): Preoți ai Arhidiecezei în exerciții spirituale (I/2019)

Ciofliceni (Snagov): Preoți ai Arhidiecezei în exerciții spirituale (I/2019)

În perioada 25-29 martie a.c., 26 de preoți ai Arhidiecezei Romano-Catolice de București se află la Ciofliceni, reuniți în prima serie a exercițiilor spirituale anuale. Acestea sunt coordonate de părintele dr. Isidor Iacovici, preot al Diecezei de Iași, responsabil cu pastorația românilor romano-catolici din Roma și postulator al cauzei de canonizare a Fericitului Anton Durcovici, episcop martir.

Meditațiile părintelui au avut ca punct de plecare o prezentare a celor șase zile ale creației, analizate din punct de vedere exegetic și spiritual. Preoții prezenți au fost călăuziți în parcursul lor interior de reflecții ale Sfinților Părinți și ale Fericitului episcop martir Anton
Durcovici, care, până în 1948, a activat peste 35 de ani ca preot al Arhidiecezei de București. Fiecare zi a acestui timp de har a fost marcată de celebrarea Sfintei Liturghii, de rugăciunea Breviarului recitată în comun, de rugăciunea Sfântului Rozariu, meditarea Căii Sfintei Cruci și de adorația euharistică. Preoții prezenți la exerciții spirituale au avut posibilitatea de a-și aminti frumusețea și profunzimea vocației sacerdotale și de a o prețui mai mult, în unire cu Cristos, Marele Preot.

Pe parcursul acestui an vor mai avea loc alte două serii de exerciții spirituale, pentru ceilalți preoți ai Arhidiecezei, ambele găzduite la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni. Seria a doua va avea loc în perioada 9-13 septembrie cu Părintele pasionist Valter Gorra (în italiană). Ultima serie va avea loc în perioada 8-11 octombrie, meditațiile fiind ținute de Pr. Petrică Paulică Marțiu. O serie specială, coordonată tot de Pr. Petrică Paulică Marțiu, se va desfășura în Franța, la Paray le Monial și la Ars, în perioada 8-12 aprilie.

Pr. Andrei Dumitrescu

 

Hits: 7

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post