București: PS Cornel întâlnește tinerii Arhidiecezei pentru a le împărtăși experiența de la Sinod

București: PS Cornel întâlnește tinerii Arhidiecezei pentru a le împărtăși experiența de la Sinod

Foto: fb.com/cdptbucuresti

Duminică, 10 martie 2019, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), însoțit de Pr. Marian Blaj, responsabil diecezan pentru Pastorația tineretului în cadrul ARCB, i-a întâlnit pe tinerii din Parohia Sf. Tereza din Bucureşti, pentru a le împărtăși din experiența trăită la Sinodul episcopilor dedicat tinerilor, desfăşurat la Roma în luna octombrie a anului trecut. La acest Sinod, Excelenţa Sa a participat ca delegat din partea Conferinței Episcopilor catolici din România.

Proiectul întâlnirii episcopului cu tinerii din Arhidieceză este o inițiativă a Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT), informează Centrul diecezan pe pagina de facebook. Scopul inițiativei este acela de a-i informa pe tinerii din Arhidieceza de București asupra lucrărilor Sinodului şi de a-i face părtaşi la viaţa şi preocupările Bisericii Universale.

Foto: fb.com/cdptbucuresti

Vizita în Parohia Sf. Tereza a început cu devoţiunea Căii Sfintei Cruci, care a fost coordonată de tinerii din Parohie, şi a continuat cu Sfânta Liturghie prezidată de PS Cornel. După celebrare, a urmat un dialog între episcop, tinerii și preoții comunității, în care au fost prezentate punctele principale dezbătute la Sinod și au fost abordate diferite subiecte propuse de tineri prin întrebările lor. Aceste întâlniri vor continua și în alte parohii sau decanate ale Arhidiecezei.

Hits: 0

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post