București: Hramul comunității „Sf. Cladiu de la Colombiere”, a Societății lui Isus

București: Hramul comunității „Sf. Cladiu de la Colombiere”, a Societății lui Isus

hram3-2722677Comunitatea iezuiților din București și-a sărbătorit sâmbătă, 16 februarie a.c., patronul, pe Sf. Claudiu de la Colombiere, comemorat de Biserică pe 15 februarie. La Sf. Liturghie solemnă prezidată, în capela Centrului Pedro Arrupe din București, de către PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București au concelebrat opt preoți, împreună cu care s-au unit în rugăciune numeroși prieteni ai părinților iezuiți, colaboratori și persoane asistate.

„Sărbătoarea sfântului Claudiu la Colombière, apostolul Preasfintei Inimi a lui Isus și patronul spiritual al iezuiților din București, a prilejuit celor adunați sâmbătă seara la Centrul Pedro Arrupe câteva clipe cu adevărat ca în inima lui Dumnezeu. Într-adevăr, am putut trăi pe viu, așa cum spunea părintele spiritual al sfintei Margareta Maria a la Coque că Dumnezeu este în mijlocul nostru, sau mai degrabă noi suntem în mijlocul Lui; oriunde suntem, El ne vede și ne atinge: la rugăciune, la lucru, la masă, la odihnă”, a relatat Pr. Marius Taloș SJ pe site-ul comunității.

hram2-1377212

Pr. Marius a adăugat că acest lucru l-au trăit la Sfânta Liturghie, precum și «prin cuvintele de inimă ale părintelui carmelitan Antonio Prestipino, care ne-a îndemnat „să ne pierdem în iubirea nemăsurată a lui Dumnezeu” pentru a ne regăsi cu adevărat pe noi și pe semenii noștri; l-am trăit prin cântarea mereu schimbătoare, însă la fel de vibrantă a corului condus de neobositul părinte Luc; l-am trăit în fine la momentul de agapă, nelipsit de peripeții, dar întotdeauna în spirit de bucuria întâlnirii și a împărtășirii: „Bucuratu-m-am când mi s-a spus: În inima Domnului voi merge!”»

hram1-4151395

Hits: 12

/ Știri / Tags: ,

Share the Post