București: Capitolul Vicarial al Fraților Sfântul Ioan din Europa de Sud

București: Capitolul Vicarial al Fraților Sfântul Ioan din Europa de Sud

De pe 7 pe 12 ianuarie 2019 a avut loc la Mănăstirea „Sfânta Familie” din București Capitolul Vicarial al Fraților Sfântul Ioan din Europa de Sud. Au participat 15 frați veniți din Rusia, Italia și Elvetia, precum și Superiorul general al fraților, Pr. Thomas Joachim.

Capitolul este un moment de bilanț al mănăstirilor din Vicariat și de informare despre viața Congregației. Tema reflecțiilor acestor zile a fost: ”Creștere interioară și misiune”. Un moment semnificativ a fost vizita la închisoarea Jilava, locul martiriului Fer. Vladimir Ghika. Exemplul său ne arată calea demnității și a slujirii, și a fost cu atât mai grăitor cu cât Monseniorul Ghika a trăit o spiritualitate profund ioaneică și a întemeiat chiar o Comunitate a Fraților Sfântului Ioan, în Franța, în 1926.

Am avut bucuria de a primi vizita PS Cornel Damian, care ne-a încurajat prin cuvintele sale în misiunea noastră în Biserica de azi. Părintele Marius Talos SJ a fost cu noi pentru o zi, împărtășindu-ne din experiența proprie și din tradiția iezuită solidă a însoțirii spirituale. Nu în ultimul rând, frații au fost atinși de mobilizarea multor prieteni ai mănăstirii, atât pentru momentele de rugăciune, cât și pentru susținerea concretă de multe feluri, pentru care își exprimă recunoștință!

Pr. Dan Suciu

 

Hits: 2

Share the Post