Comunicat ARCB, 21.12.2018: Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

Comunicat ARCB, 21.12.2018: Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ  BUCUREŞTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015411 – Fax +40 21 3121207
birouldepresa@arcb.ro

 

București, nr. 436/21.12.2018

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu,
Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

 

În Scrisoarea de Crăciun din acest an, evocând misterul Nașterii Fiului lui Dumnezeu Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, subliniază unele aspecte ale creșterii copilului Isus în comunitatea oamenilor, şi, urmărind exemplul lui Isus, identifică „cele necesare în educarea și creșterea copiilor din noile generaţii”.

Astfel, Excelența Sa îi invită pe credincioși – „părinți ai copiilor noilor generații” – să vegheze pentru ca fiii lor „să nu adopte moduri de gândire și de viață contrare învățăturilor de credință”. „Păstrați-i în căldura familiei și a credinței, a dragostei de țară și de neam! Însoțiți-i cu puterea rugăciunii, a exemplului și a jertfelor voastre! Iar Fiul care ni s-a dat, Isus, să asculte rugăciunea noastră și să binecuvânteze strădaniile noastre, pe care i le oferim în acest timp sfânt!”

În Mesajul video, adresat creştinilor şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă, ÎPS Ioan amintește că „spiritul Crăciunului este spiritul apropierii noastre de Dumnezeu, așa cum Dumnezeu s-a apropiat de noi. Este un spirit al reînnoirii noastre sufletești. Este privirea care admiră lucrarea lui Dumnezeu din noi, din lumea noastră, din întreaga lume”.

„Și pentru că bucuria credinței se transformă adesea în rugăciune, implorăm binecuvântarea lui Dumnezeu asupra noastră, asupra familiilor noastre și asupra poporului nostru”, spune în încheiere Arhiepiscopul mitropolit de București, urându-le tuturor „un Crăciun binecuvântat!”

ÎPS Ioan Robu va prezida Sfânta Liturghie din Noaptea de Crăciun în Catedrala Sf. Iosif, luni, 24 decembrie, la ora 24.00.

Biroul de presă

Hits: 0

Share the Post