Ploiești: Hramul bisericii Cristos Regele Universului

murialdo-web-2

Ploiești: Hramul bisericii Cristos Regele Universului

Anul liturgic ce se apropie de sfârșit ne reamintește apropierea împărăției adevărate ce îl are drept rege pe Domnul nostru Isus Cristos. Așadar, comunitatea din Ploiești împreună cu invitații săi veniți de aproape sau de departe s-au adunat în biserica parohială pentru a-L sărbătorii pe adevăratul conducător al universului.

Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolică-Ploiești

Sfânta Liturghie a hramului a fost prezidată de Preasfințitul Cornel Damian alături de care au concelebrat 18 preoți din decanatul de Ploiești și din București. În scaunul de spovadă părintele Iulian Misariu OFMConv. a împărțit milostivirea lui Dumnezeu. Corul Santa Cecilia a înălțat și mai mult sufletele credincioșilor prin cântările solemne: Missa de Angelis, Ave Verum Corpus de W. A. Mozart, Locus Iste de A. Bruckner.

În cadrul predicii Preasfințitul Cornel, la îndemnul Bisericii, a invitat credincioșii să-L contemple pe Cristos Regele Universului și, citându-l pe Sfântul Părinte Papa Francisc, le-a reamintit că deasupra diferitelor puteri politice se află o altă putere: cea a iubirii. Toate sunt trecătoare, efemere. Ceea ce durează este puterea iubirii. Această putere a iubirii se manifestă prin dăruirea în umilință a lui Cristos în mâinile puterii efemere a oamenilor. Să facem pasul convertirii, ne-a invitat Excelența Sa, pentru a trăi în împărăția Regelui Iubirii.

Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolică-Ploiești

După Sfânta Liturghie și un scurt moment de adorație, Preasfințitul a invitat întreaga adunare să înainteze un gând de recunoștință față de cei care au trecut din această viață și care au făcut posibilă înființarea și creșterea în credință a comunității parohiale din Ploiești care anul acesta împlinește 175 de ani.

Un ultim impact pozitiv al sărbătorii a venit din partea îndemnurilor părintești ale Preasfințitului, adresate tinerilor și celor prezenți, în urma concluziilor Sinodului tinerilor. Urmând exemplul ucenicilor ce au fost însoțiți de Domnul înviat spre Emaus, tinerii trebuie să rămână atașați de Cristos și Biserică. Preoții și părinții lor trebuie să îi asculte și să le răspundă pe măsura așteptărilor, iar exemplul lor să îi conducă la Biserică unde Domnul ne vorbește din Scriptură și se dezvăluie în timpul frângerii pâinii.

Pr. Daniel Gheorghiță Benchea

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2080943348825770&type=1&l=8174394ba8

Hits: 21

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post