Bucureşti: Editura ARCB – Lansare de carte la Târgul Gaudeamus 2018

Bucureşti: Editura ARCB – Lansare de carte la Târgul Gaudeamus 2018

Sâmbătă, 17 noiembrie a.c., Editura ARCB a lansat, în cadrul Târgului Internaţional de Carte “Gaudeamus” din Bucureşti, mai multe volume publicate în acest an. Evenimentul a avut loc la Sala „Mircea Sântimbreanu” şi a fost moderat de Pr. Wilhelm Dancă. Pentru prezentarea volumelor lansate au luat cuvântul Liana Gehl, Prof. Anna-Mária Orbán, Pr. Emil Moraru, Pr. Wilhelm Dancă, Pr. Tarciziu Şerban.

Iată titlurile lansate: Fatima 100. Aniversarea centenarului apariţiilor Maicii Domnului în context românesc, de Wilhelm DANCĂ (edit.); Drepturile omului. Epoca pretenţiilor, de Vittorio POSSENTI; De la cui la cheie. Teologia fundamentală a Papei Francisc, de Michelina TENACE (coord.); Fericitul Vladimir Ghika – In Spiritu Caritatis / Desene, de Anna-Mária ORBAN şi Iulia COJOCARIU (edit.); Teme biblice, de Cristina MAREŞ; Manual de bioetică pentru tineri, Fundaţia Jérôme Lejeune (edit.).

Referindu-se la volumul “Teme biblice”, al Cristinei Mareş – care este profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti -, Pr. Tarciziu Şerban a explicat că “o astfel de carte umple un gol în ceea ce priveşte literatura formativă”: “avem nevoie de a aprofunda lucruri despre care uneori cunoaştem doar din auzite sau sunt lucruri care ne frământă pe noi înşine, pornind poate de la întrebările cele mai fundamentale”.

Pr. Wilhelm Dancă a prezentat volumul “Fatima 100. Aniversarea centenarului apariţiilor Maicii Domnului în context românesc“, pe care de altfel l-a şi coordonat şi care reuneşte conferinţele ţinute în 2017, în cadrul unui simpozion dedicat centenarului aparițiilor Maicii Domnului la Fatima, organizat de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București. Autorii conferințelor sunt 9 teologi catolici, profesori la diferite Facultăți de teologie romano-catolică din România: Pr. Wilhelm DANCĂ, Pr. David DIOSI, Pr. Lucian DÎNCĂ, Pr. Fabian DOBOȘ, Pr. Iulian FARAOANU, Pr. Ștefan LUPU, Zoltán OLAH, Pr. Tarciziu-Hristofor ȘERBAN, Pr. János VIK.

„Este o carte care vine într-un deficit de doctrină mariologică în România”, a arătat Pr. Wilhelm Dancă, semnalând că volumul include o bibliografie a tuturor lucrărilor cu tematică mariologică traduse în limba română. „În introducere – a amintit Pr. Dancă -, am spus că Maica Domnului ne dă acel sentiment de a-i aparține lui Dumnezeu și în felul acesta ne eliberează pe noi de noi înșine. A fi împreună cu Maica Domnului și a trăi în Biserică, căci ea este Maica Bisericii, înseamnă să atingi un grad foarte înalt de libertate”.

Pr. Emil Moraru a vorbit despre „Manual de bioetică pentru tineri”, editat de Fundaţia Jérôme Lejeune „pentru a face față ideologiilor cu care se confruntă tinerii în probleme legate de viață: de la începutul ei și până la sfârșit”. Manualul „punctează foarte bine aspectele bioeticii, dar și cele etice”, iar la realizarea lui – a arătat Pr. Moraru – „au lucrat mulți profesioniști, atât din câmpul bioeticii, cât și al sănătății și al științelor umane”. Volumul este „foarte bine structurat, într-o manieră didactică, ușor de înțeles, cu grafice, cu imagini, și în el sunt prezentate cazuri concrete, statistici și tendințele actuale din cultura post-modernă”.

Hits: 2

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post