București: Sărbătoarea familiilor în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

București: Sărbătoarea familiilor în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” a celebrat duminică, 28 octombrie, „Sărbătoarea familiilor”, dedicată celor care au aniversat 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40 sau 55 de ani de la căsătorie: în total, 20 de familii, care au primit binecuvântarea specială la aniversarea Tainei Căsătoriei, după cum informează Parohia pe pagina de facebook.

fb.com/amdBucuresti

Părintele Mihai Mărtinaș, parohul comunității, i-a felicitat, în timpul predicii, pe soții sărbătoriţi care au împărtăşit cu comunitatea parohială bucuria lor. „Prezența dumneavoastră aici – le-a spus Pr. Mărtinaş – este o dovadă, o garanţie că sfinţenia şi viaţa de familie la care Dumnezeu îi cheamă pe soţi este posibilă, în ciuda greutăţilor, în ciuda încercărilor. Prezența dumneavoastră aici este o mărturie că viața de familie, căsătoria – chiar dacă nu este în fiecare zi ca în ziua nunții – este posibilă, pentru că este întărită de Sacramentul Căsătoriei”.

Cuplurile sărbătorite au reînnoit apoi jurămintele de la Căsătorie, iar la Ofertoriu au prezentat la altar câteva obiecte simbolice pentru viața de credință a familiei creștine, precum crucea, icoana Sfintei Familii, lumânări. La sfârșitul Sfintei Liturghii fiecare familie sărbătorită a primit o amintire și felicitări, iar apoi sărbătoarea a continuat în casa parohială.

 

Hits: 1

/ Foto, Știri / Tags: ,

Share the Post