Noi echipe la conducerea Conferinţelor Superioarelor Majore şi Superiorilor Majori din România

Noi echipe la conducerea Conferinţelor Superioarelor Majore şi Superiorilor Majori din România

Foto: fb.com/Sare-și-lumină

În cadrul Adunărilor generale ale Conferinţei Române a Superioarelor Majore (CRSM) şi Conferinţei Superiorilor Majori din România (CSMR) au fost alese echipele care vor conduce în perioada următoare cele două organizații naționale reprezentative pentru institutele călugăreşti şi societăţile de viaţă apostolică din țara noastră, informează un comunicat al organizatorilor, publicat de Catholica.

O parte dintre persoanele consacrate alese activează în Arhidieceza Romano-Catolică de București. Lucrările adunărilor generale s-au desfăşurat la Centrul “Manresa” din Cluj-Napoca, împreună cu o întâlnire formativă a CRSM-CSMR care a avut loc în perioada 22-26 octombrie 2018. Tema întâlnirii a fost Profeția, şi se încadrează într-un trieniu tematic cu titlul: Tinerețe fără bătrânețe spirituală și viață fără de moarte: de la vis la alegere întrupată.

Noua conducere a Conferinţei Române a Superioarelor Majore este formată, aşadar, din Sr. Patricia Rediu CJ – președinte; Sr. Teodorina Birtoc CMD – vicepreşedinte; Sr. Viviana Radu SP, Sr. Marcela Runcan OSBM și Sr. Regina Horvat SCMP – consiliere; secretara generală Sr. Ildiko Homa, SSS şi econoama generală Sr. Varvara Acatrinei, CJ au fost menţinute în funcţiile lor. Conferinţa Superiorilor Majori din România este condusă în perioada următoare de Fr. Lucian Dumea OFMCap – preşedinte; Pr. Marius Taloş SJ – vicepreşedinte; Pr. Mihai Augustin Folner OC şi Pr. Antonio Prestipino OCD – consilieri.

Tema întâlnirii formative a fost prezentată de Sr. Francesca Pratillo FSP. În plus, participanţii au avut ocazia să viziteze şi câteva comunităţi religioase care desfăşoară activităţi pastorale în Cluj-Napoca, şi să cunoască realitatea vieţii unor comunităţi de rromi care trăiesc la periferia Clujului (Pata Rât). “Ca de fiecare dată – se arată în comunicatul comun al CRSM-CSMR -, cunoaşterea acestor realităţi îmbogăţesc viaţa noastră, dar ne şi responsabilizează asupra unor urgenţe sociale şi spirituale care sunt de multe ori ignorate de către societate”.

Totodată, persoanele consacrate s-au întâlnit, pentru un moment de rugăciune, cu studenţii care frecventează Centrul “Manresa” al Părinților Iezuiți din Cluj-Napoca: „A fost un mod concret de a însoţi lucrările Sinodului, dar şi de a trăi momente de comuniune în credinţă”, spune Sr. Ildiko Homa SSS, semnatara comunicatului.

„Timpurile de azi cer colaborarea dintre noi, persoane consacrate având carisme diferite. Dorim să avem o viaţă împărtăşită cât mai mult în simplitate, şi nu în concurenţă, trăind cu convingere logica dăruirii. Ne-am bucurat să fim împreună şi încurajăm toate congregaţiile să participe cu pasiune la forumul de dialog şi comuniune reprezentat de Conferinţele Superioarelor Majore şi Superiorilor Majori din România”, se afirmă în finalul Mesajului persoanelor consacrate din România.

Hits: 1

/ Știri / Tags: ,

Share the Post