21.10.2018: Ziua Mondială a Misiunilor – Colectă specială pentru misiunile pontificale

21.10.2018: Ziua Mondială a Misiunilor – Colectă specială pentru misiunile pontificale

Duminică, 21 octombrie 2018, în Biserica Catolică se celebrează Ziua Mondială a Misiunilor, care în acest an are tema „Împreună cu tinerii ducem tuturor Evanghelia”. Cu această ocazie, în toate bisericile Arhidiecezei Romano-Catolice de București se va face o colectă specială dedicată misiunilor pontificale.

Într-un mesaj postat pe pagina de facebook a Operelor Misionare Pontificale din România (OMP Romania), Pr. Eugen Blaj, director național al OMP România amintește că „luna octombrie este luna dedicată misiunilor” și că „fiecare credincios este chemat să coopereze la misiunea Bisericii prin rugăciuni, sacrificii personale și, după posibilitățile fiecăruia, un ajutor financiar”.

Totodată, părintele explică faptul că, pe lângă colectele din parohii pentru o misiune anume, sprijinită prin Centrul Misionar Diecezan, Biserica a stabilit și o colectă specială pentru misiunile Sfântului Părinte. „Aceasta se face în Ziua Mondială a Misiunilor și, după îndemnul Sfântului Părinte, toate colectele din această duminică sunt destinate Fondului Comun de Solidaritate al Bisericii Universale”.

„În calitate de director al misiunilor pontificale în România – mai spune Pr. Eugen Blaj -, vă invit ca duminica viitoare, 21 octombrie 2018, să fiți buni colaboratori ai misiunii Bisericii în întreaga lume”.

 

 

 

Hits: 3

/ Anunţuri / Tags: , , ,

Share the Post