Făgăraș (BV): Tabără pentru adolescenți, organizată de Frații ioaniți

Făgăraș (BV): Tabără pentru adolescenți, organizată de Frații ioaniți

Comunitatea din București a Congregației Frații Sfântului Ioan (ioaniți) a organizat, în perioada 25-29 iulie 2018, o tabără cu adolescenți în Munții Făgărașului, informează frații ioaniți pe blogul lor. La această inițiativă au participat 12 tineri și 3 adulți, care au reușit să traverseze Munții Făgăraș „de la sud la nord”: drumeții au urcat pe Valea Rea către Vârful Moldoveanu, apoi au continuat pe creastă până la Fereastra Mică a Sâmbetei, coborând apoi pe Valea Sâmbetei.

img_20180727_1228261-2107007

Foto: manastireasfantafamilie.wordpress.com

„Am urcat pe acoperișul României, am parcurs o porțiune de creastă, mai aproape de cer. Între Muntenia și Transilvania, am vorbit puțin despre Unirea din 1918, precum și despre rezistența anticomunistă din Făgăraș”, explică frații ioaniți. Vremea nu le-a creat probleme celor 15 călători care au îmbinat drumețiile cu momentele de rugăciune și de autogospodărire. „Ploile mari ne-au ocolit cu blândețe, cele mici ne-au salutat zilnic. Ceața s-a dat politicoasă la o parte în momentele cheie, pentru a ne dezvălui peisaje mărețe. Ne-am rugat (și nu numai pentru vreme bună…), am admirat, am meditat în tăcere cuvântul lui Dumnezeu. Ne-am gătit singuri și cu această ocazie am descoperit cât de bună poate fi supa la plic și orezul cu trei sosuri amestecate 🙂”.

img_20180728_0903281-9287102  img_20180730_1507311-1053535

La finalul acestei experiențe, Frații ioaniți i-au mulțumit „lui Dumnezeu pentru Providența sa, pentru grupul unit și pentru locurile minunate pe care le-a pus aproape de noi”. Comunitatea Fraților ioaniți organizează aproape lunar ieșiri la munte cu studenți, cu tineri, cu adolescenți, drumețiile fiind uneori chiar și de doar o zi: „În fiecare lună încercăm să ieşim din Bucureşti pentru a merge măcar o zi la munte – explică frații ioaniți pe blogul Comunității lor din capitală. Organizarea este sumară: câteva telefoane date cu o zi înainte, alegerea unui traseu de drumeţie, pregătirea rucsacilor şi a bocancilor… Dimineaţa, Liturghia înainte de plecare, apoi îmbarcarea în maşină (când încăpem) sau în tren (când suntem mai mulţi)”.

Pe lângă drumețiile la munte, Frații ioaniți organizează lunar în comunitatea lor din București – Mănăstirea Sfânta Familie – cursuri de inițiere în filosofie, Biblie, adorație euharistică noctură și zile de reculegeri, întâlniri pentru familii, și întâlniri pentru studenți și tineri adulți. Congregația Frații Sfântul Ioan (FSJ) este un Ordin călugăresc catolic, înființat în anul 1975 în Elveția de către părintele dominican Marie-Dominique Philippe. Din 1986, Comunitatea Fraților a devenit institut religios de drept diecezan, care depinde de Episcopul de Autun (Franța), iar în Arhidieceza Romano-Catolică de București Frații ioaniți sunt prezenți din 1991, în capitală.

 

 

Hits: 8

/ Știri / Tags: ,

Share the Post