29.06.2018: COLECTĂ SPECIALĂ pentru operele de caritate ale Papei

29.06.2018: COLECTĂ SPECIALĂ pentru operele de caritate ale Papei

Vineri, 29 iunie 2018, în sărbătoarea Sfinților Petru și Paul, în comuniune cu întreaga Biserică Catolică, la toate Sfintele Liturghii celebrate în comunitățile din Arhidieceza Romano-Catolică de București se va face o COLECTĂ SPECIALĂ pentru a sprijini operele de caritate ale Sfântului Părinte Papa.

„Obolul Sfântului Petru”, așa cum este numită această acțiune de sprijinire materială a operelor de caritate ale Papei, își are originile în sec. al VIII-lea, când anglosaxonii, după convertire, s-au simțit atât de legați de Episcopul Romei, încât au decis să-i trimită anual Sfântului Părinte o contribuție materială. Astfel s-a conturat în timp “Denarius Sancti Petri” (Obolul Sfântului Petru), care s-a răspândit apoi în ţările europene, iar în sec. al XIX-lea a căpătat o formă oficială, prin enciclica Saepe venerabilis, din 5 august 1871, a Papei Pius al IX-lea.

În zilele noastre, această colectă specială se face în Biserica Catolică din lumea întreagă, în ziua de 29 iunie – solemnitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, sau în duminica cea mai apropiată de data acestei sărbători. Din voinţa Papei Francisc, Sfântul Scaun a creat un site dedicat acestei iniţiative – www.obolodisanpietro.va, pentru a crea o legătură mai strânsă între Papa şi cei care prin donaţia lor susţin în mod direct operele de caritate ale Suveranului Pontif. Donaţiile se pot face şi prin intemediul site-ului, pe care sunt publicate, de asemenea, diferite mesaje ale Papei Francisc şi sunt ilustrate câteva dintre operele de caritate din lumea întreagă care au fost sprijinite financiar de Sfântul Părinte prin donaţiile primite în Obolul Sf. Petru.

Hits: 1

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post