Motru (GJ): Hramul bisericii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

Motru (GJ): Hramul bisericii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

Sâmbătă, 23 iunie 2018, comunitatea romano-catolică di Motru a sărbătorit cu anticipație hramul bisericii parohiale dedicate „Nașterii Sf. Ioan Botezătorul”, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne prezidată de Pr. Lucian Bosoi OMI. La celebrarea euharistică la care au concelebrat  șapte preoți din Decanatul de Craiova, au participat numeroși credincioși din Motru, Mătăsari și din alte comunități învecinate, precum și primarul Municipiului Motru.

În cadrul predicii, Pr. Lucian a subliniat personalitatea puternică a Sfântului Ioan Botezătorul care nu s-a temut să vorbească în fața celor puternici ai timpului său și l-a comparat pe sfânt cu un semafor care are atât culoarea albă cât și culoarea roșie: albul este semn că trebuie să-l urmăm pe Cristos, iar roșul este semn că trebuie să ne oprim și să reflectăm la drumul pe care-l avem de parcurs.

Printre darurile de la Ofertoriu au fost aduse la altar și un mic grup statuar care reprezenta Botezul Domnului, o tava  cu telefoane mobile  și o icoană cu Inima Preasfântă a lui Isus, deoarece este luna iunie, luna închinată cinstirii Inimii care atât de mult i-a iubit pe oameni. La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a adresat câteva cuvenite de mulțumire, și a amintit de vocația preotului, care este asemănătoare cu cea a Sfântului Ioan Botezătorul. Apoi, a explicat semnificația tăvii cu telefoane mobile de la Ofertoriu. Ideea a apărut după întâlnirea decanală a tinerilor, care s-a desfășurat pe 2 iunie la Mărăcineni, şi exprimă o invitație de a rămâne conectați cu Dumnezeu în mod real și direct,  și de a mai renunța la timpul petrecut pe telefoane pentru a-i oferi timp lui Dumnezeu.

Pr. paroh  Iosif Balint

 

Hits: 18

/ Știri / Tags: ,

Share the Post