Voluntari (IF): Hramul bisericii „Sf. Alois Orione”

Voluntari (IF): Hramul bisericii „Sf. Alois Orione”

Sâmbătă, 19 mai 2018, comunitatea din Voluntari (IF) a Congregației ”Mica Operă a Divinei Providențe” (Don Orione) a sărbătorit hramul bisericii dedicate fondatorului congregației, Sfântul Alois Orione, comemorat liturgic pe 16 mai.

Sf. Liturghie solemnă a fost prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, alături de care au concelebrat preoţi diecezani şi călugări din comunităţile din capitală şi împrejurimi, precum şi Pr. Tarcisio Vieira FDP, Superiorul General al congregației orionine. La celebrare au fost prezenţi numeroşi credincioşi, persoane asistate de Asociaţia Don Orione, invitaţi din ţară şi din străinătate, membri ai comunităţii italiene din Bucureşti, reprezentanţi ai Ambasadei Italiei la Bucureşti şi câţiva “vânători de munte”, din Departamentul Danubiana Alpini.

Predica a fost ţinută de Pr. Tarcisio Vieira FDP, care a subliniat importanța carității creștine în viața omului. „Caritatea creștină, trăită pe deplin de fondatorul nostru, ne obligă pe noi, fiii săi spirituali, să ducem mai departe această spiritualitate orionină”, a explicat pentru Biroul de presă al ARCB Pr. Marius Bereșoaie FDP, superiorul comunității orionine din Voluntari, Ilfov. Pr. Marius a adăugat că Pr. Tarcisio Vieira FDP s-a aflat cu această ocazie pentru prima oară în România și că pe parcursul șederii sale la noi în țară a vizitat cele trei comunități ale congregației orionine pe pământ românesc.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Marius le-a mulțumit tuturor pentru participare la momentul de sărbătoare. Iar ÎPS Ioan Robu, înainte de a da binecuvântarea finală, a adresat un cuvânt de mulțumire și un gând de apreciere tuturor „orioninilor” pentru munca pe care o depun la Centrul „Don Orione” din Voluntari. După Sf. Liturghie, gazdele i-au invitat pe toți cei prezenți la sărbătoare la o agapă frățească, la Centrul „Don Orione”.

Congregația „Mica Operă a Divinei Providențe” (Don Orione) este prezentă în Arhidieceza Romano-Catolică de București din 1994, iar la Centrul din Voluntari se ocupă de persoane vârstnice, de copii şi tineri cu dizabilităţi, de copii cu autism. De asemenea, preoții din congregație sunt implicați în pastorația italienilor catolici din capitală.


Galerie foto, aici.

Hits: 28

/ Știri / Tags: ,

Share the Post