București: Vizita pastorală a PS Cornel Damian în Parohia „Maica Îndurerată”

București: Vizita pastorală a PS Cornel Damian în Parohia „Maica Îndurerată”

În zilele de 9-11 martie 2018, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia „Maica Îndurerată” din București.

Cu această ocazie, Excelența Sa a cunoscut mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credință din această parohie. În după-amiaza zilei de vineri, 9 martie, PS Cornel a participat la momentele de rugăciune comunitară în biserica parohială: devoțiunea Sfântului Rozariu, Sf. Liturghie și Calea Sf. Cruci, după care s-a întâlnit cu reprezentanți ai Fundației Bucureștii Noi, cu cercetașii de la Centrul Local „Bucureștii Noi 1” și a vizitat comunitatea congregației „Surorile Carității ale Sfintei Ioana Antida Thouret”.

A doua zi, Episcopul a vizitat câteva persoane în vârstă și bolnave, aflate în asistența spirituală a Parohiei, după care a mers la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, de la Ciofliceni, unde s-a întâlnit cu participanții la cea de a 18-a Adunare generală a UCESM (Uniunea Conferințelor europene ale Superiorilor majori și ale Superioarelor majore). La întoarcerea în Parohie, Excelența Sa a vizitat câteva familii sărace, iar apoi a participat la momentele liturgice din biserica parohială: rugăciunea Sfântului Rozariu, Sf. Liturghie și recitarea Vesperelor.

 

Duminică, 11 martie a.c., PS Cornel a prezidat Sf. Liturghie a comunității, la ora 9.00, și a discutat apoi cu credincioșii prezenți în biserica parohială, iar de la ora 10.30 a prezidat Sf. Liturghie a tinerilor, alături de parohul comunităţii, Pr. Martin Cabalaş, şi de Pr. Marius Taloş SJ, care a rostit predica. După celebrare, Episcopul s-a întâlnit cu tinerii din comunitatea parohială, iar seara a prezidat Sf. Liturghie pentru copii și a participat la devoțiunea Căii Sfintei Cruci, animată de copiii din parohie.

Hits: 12

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post