Comunicat ARCB, 21.12.2017: Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu

Comunicat ARCB, 21.12.2017: Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ  BUCUREŞTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015411 – birouldepresa@arcb.ro

Nr. 367/21.12.2017

COMUNICAT DE PRESĂ
Mesajul de Crăciun al ÎPS Ioan Robu,
Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

„Apropiindu-vă de ieslea de la Betleem, ce înnoire de viaţă vă aduce întâlnirea cu Pruncul Isus?” Această întrebare le-o adresează Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, în Scrisoarea pastorală de Crăciun, familiilor, tinerilor, persoanelor consacrate şi preoţilor din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti.

Provocându-i, astfel, la o reflecţie personală asupra misterului Naşterii Mântuitorului, Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti aminteşte că „după naşterea Copilului, toţi cei care au făcut experienţa întâlnirii cu El s-au schimbat în mod profund”: păstorii, bătrânii Simeon şi Ana, magii veniți din Răsărit. „Într-adevăr, după ce l-a întâlnit cineva pe Cristos nu mai poate fi ca mai înainte. Viaţa lui se transformă în cântec de laudă şi de preamărire şi urmează o cu totul altă cale”.

În Mesajul video, adresat creştinilor şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă, ÎPS Ioan arată că născându-se din Fecioara Maria, Dumnezeu „se face mic, umil, devine vizibil, se lasă cuprins de timp și spațiu, pentru a fi mai ușor de întâlnit”. „Putem spune că de Crăciun noi contemplăm dumnezeirea care ni se face cunoscută, se definește, se lasă cuprinsă de măsura omului, în afară de păcat. De Crăciun, contemplăm dumnezeirea care se lasă atinsă, se lasă îmbrățișată de mâinile omului”. Întruparea lui Isus din Fecioara Maria este „calea lui Dumnezeu spre noi”, explică Arhiepiscopul romano-catolic, iar în bucuria sărbătorii Nașterii Domnului „ne rugăm să nu pierdem niciodată calea noastră spre Dumnezeu: să nu o pierdem nici noi, nici familiile noastre, nici poporul nostru”.

În încheierea mesajului său, ÎPS Ioan Robu le urează tuturor „un Crăciun binecuvântat și un An Nou cu tot binele”.

ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, va prezida Sfânta Liturghie din Noaptea de Crăciun în Catedrala Sf. Iosif, duminică, 24 decembrie, la ora 24.00. Celebrarea va fi precedată, de la ora 23.00, de tradiționalul Concert de Crăciun, susținut de Corul Musica Sacra, al Catedralei Sf. Iosif.

Biroul de presă

 

Hits: 1

Share the Post