Mons. Gallagher: Martirii ne arată ce contează cu adevărat în viaţă

Mons. Gallagher: Martirii ne arată ce contează cu adevărat în viaţă

Martirii și mărturisitorii credinței „ne arată ce contează cu adevărat în viață”, a spus Mons. Paul Gallagher, adresându-se celor prezenți la Sfânta Liturghie prezidată marți, 14 noiembrie 2017, în Catedrala Sf. Iosif din București. „Fie ca și noi, asemenea lor, să căutăm și să sporim tezaurul credinței, acea perlă prețioasă pentru care merită să renunți la tot, chiar și la viața însăși”, a adăugat prelatul.

Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Relația cu statele, în cadrul Secretariatului de Stat al Vaticanului, aflat pentru prima oară în vizită în România, s-a întâlnit marți cu omologul său român, Ministrul Teodor Meleşcanu, iar seara a prezidat Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din București. Alături de Arhiepiscopul Gallagher, în altar au concelebrat Mons. Miguel Maury Buendia – Nunțiu Apostolic în România, ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit de București, PS Mihai Frățilă – Episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București, PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, preoți romano și greco-catolici.

La Sf. Liturghie din Catedrala romano-catolică, Excelența Sa Mons. Gallagher și-a manifestat bucuria de a întâlni comunitatea catolică locală și i-a mulțumit ÎPS Ioan pentru primirea deosebită. Totodată, a transmis – pentru cei prezenți la celebrare, precum și pentru rudele și prietenii lor – salutul, urările de bine, precum și binecuvântarea specială a Suveranului Pontif Papa Francisc.

Amintind că în luna noiembrie „ne rugăm în mod deosebit pentru credincioșii răposați” și făcând referire la prima lectură din liturgia zilei (Înț 2,23-3,9), Mons. Gallagher a subliniat că moartea este o consecință a păcatului omului și a îndemnat la rugăciune, pentru ca în ziua morții „Dumnezeu să ne găsească pregătiți și gata, asemenea slujitorilor fideli și veghetori despre care ne vorbește Isus în Evanghelie” (Lc 17,7-10).

„Nu pot asculta prima lectură din această seară – a mai spus Arhiepiscopul Gallagher -, în această Catedrală, fără să mă gândesc la mărturia extraordinară a atâtor bărbați și femei de bună credință din țara dumneavoastră, cum ar fi Fericitul Vladimir Ghika, care au suferit atât de cumplit în timpul anilor întunecați ai regimului comunist. În ciuda celor suferite, ei au dat mărturie constantă despre adevărurile centrale ale mesajului de iubire și iertare al lui Cristos.”

„Astăzi, privim cu o mândrie îndreptățită la exemplul acestor martiri și mărturisitori ai credinței – a adăugat Excelența Sa. Fie ca mărturia lor să ne dea și nouă curaj și speranță reînnoite, în timp ce căutăm să trăim Evanghelia în mijlocul provocărilor din timpul nostru. (…) Asemenea martirilor și mărturisitorilor care au plecat la [la cele veșnice] înaintea noastră, să învățăm să ne punem încrederea numai în Domnul, care a promis că cei fideli vor trăi pentru totdeauna împreună cu el în iubire”.

Hits: 0

Share the Post