Comunicat ARCB, 20.10.2017: Expoziție de fotografie în Catedrala Sf. Iosif

Comunicat ARCB, 20.10.2017: Expoziție de fotografie în Catedrala Sf. Iosif

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ  BUCUREŞTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015411 – birouldepresa@arcb.ro

Nr. 314/20.10.2017

COMUNICAT DE PRESĂ
„Destinație Sololo Kenya”.
Expoziție de fotografie în Catedrala Sf. Iosif

Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din București va găzdui, în perioada 22-28 octombrie 2017, Expoziţia de fotografie „Destinaţie Sololo Kenya”: 66 de fotografii realizate de Daniel Bălteanu aduc în atenţia publicului localitatea Sololo (în nord-estul Kenyei), în care viața localnicilor se împletește cu activitatea a doi preoți români, misionari catolici.

Organizată de Centrul Diecezan Misionar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Misiunea catolică din Sololo (Kenya) și Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București, expoziția va fi inaugurată sâmbătă, 21 octombrie 2017, ora 18.00, în Aula Mare a Facultății de Teologie Romano-Catolică București (str. G-ral Berthelot 19). În cadrul evenimentului vor interveni: Pr. Florin Bejenaru – directorul Centrului Diecezan Misionar, Pr. Eugen Blaj – fost misionar în Kenya, Pr. Wilhelm Dancă – decanul Facultății gazdă, Ciprian Dumea – videojurnalist TVR, Daniel Bălteanu – fotograful expoziției.

Expoziția de fotografie este itinerantă și va putea fi vizitată în București și Constanța. După expunerea în Catedrala Sf. Iosif, expoziția va fi amenajată la Constanța, în biserica romano-catolică „Sf. Pius din Pietrelcina” (Str. Lăpușneanu 161), în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie a.c., și din nou în capitală, la biserica romano-catolică „Sf. Cruce” (Șos. Mihai Bravu 259), în perioada 5-12 noiembrie a.c.

Daniel Bălteanu (danielbalteanuphotography.ie) este un fotograf profesionist român stabilit în Irlanda. Deținător al mai multor premii internaționale pentru fotografie, a expus în patru expoziții personale în Irlanda și România. Fotografiile sale din expoziția „Destinație Sololo Kenya” sunt realizate în primăvara acestui an, în timpul unei călătorii în Africa.

Sololo este un oraș relativ tânăr, format după 1920. Inițial un loc de pășunat, s-a dezvoltat încet-încet, după ce autoritățile coloniale au stabilit aici un punct de control al frontierei cu Etiopia. Misiunea catolică (fb.com/Sololocatholicmission), înființată în 1965, a avut un rol primordial în dezvoltarea zonei, prin școală, spital și biserică. Condusă inițial de preoți catolici italieni, Misiunea din Sololo este administrată, din 2012, de doi preoți români ai Arhidiecezei Romano-Catolice de București: Pr. Cristian Pișta – paroh, misionar din 2008, și Pr. Aurelian Herciu – vicar, misionar din 2014.

„Fără acești misionari, un număr extrem de mare de copii și tineri ar rămâne fără să știe să scrie și să citească. Prin credința predicată, misionarii le deschid acestor copii, tineri și oameni în vârstă calea spre Dumnezeu, iar prin școală le deschid calea spre lumea largă a timpurilor noastre. Prin credinţă şi prin şcolile deschise cu multe sacrificii, misionarii schimbă destinele multora”, a declarat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, care la începutul lunii iunie 2017 a vizitat Misiunea catolică din Sololo.

Biroul de presă

Hits: 1

Share the Post