București: Ora de rugăciune a preoților, la Parohia Sf. Anton (Colentina)

București: Ora de rugăciune a preoților, la Parohia Sf. Anton (Colentina)

Ora de rugăciune a preoților din decanatele din capitală, ale Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), a fost organizată în această lună la Parohia Sf. Anton de Padova din cartierul bucureștean Colentina. La acest moment de comuniune preoțească au participat și episcopii Arhidiecezei: ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit, și PS Cornel Damian, Episcop auxiliar. Tema de reflecţie a fost dedicată predicării Evangheliei în ţările de misiune, luna octombrie fiind şi „luna misiunilor”.

După un moment de cânt închinat Reginei Sfântului Rozariu, preoții și episcopii s-au rugat Ora medie, a Liturgiei Orelor. A urmat apoi prezentarea Misiunii catolice din Sololo (Kenya), prin intermediul unui film realizat de jurnalistul TVR Ciprian Dumea în colaborare cu Centrul Misionar Diecezan al ARCB. Misiunea este administrată de doi preoţi ai Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti – Pr. Cristian Pişta şi Pr. Aurelian Herciu -, iar duminică, 22 octombrie a.c., de Ziua Mondială a Misiunilor, în toate bisericile Arhidiecezei de București se va face o colectă specială, pentru sprijinirea activității lor în Misiunea din Sololo.

Preoții și episcopii s-au rugat apoi Libera pentru odihna sufletului preotului Petru Dâm, fost paroh al comunității Sf. Anton din București, trecut la cele veșnice la 27 septembrie 2014. La finalul orei de rugăciune, ÎPS Ioan Robu le-a adresat celor prezenți câteva cuvinte și le-a împărțit binecuvântarea finală. Întâlnirea preoților s-a încheiat cu o agapă frățească, oferită de parohia gazdă.

 

Hits: 0

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post