Comisia pentru Pastoraţia Tineretului a CER, reunită la Sighet

Comisia pentru Pastoraţia Tineretului a CER, reunită la Sighet

Luni, 9 octombrie 2017, au început, la Sighet, lucrările Comisiei pentru Pastorația Tineretului, a Conferinței Episcopilor catolici din România. Întâlnirea este găzduită de Eparhia Greco-Catolică de Maramureș și-i reunește pe responsabilii cu pastorația tineretului din diecezele și eparhiile catolice din țară. Lucrările au loc la Centrul de spiritualitate „Bunavestire” din Sighetu Marmației.

Conform unui comunicat semnat de Pr. Felix Roca, responsabilul Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Tineretului, citat de dieceza gazdă, programul acestor zile prevede momente de reflecție asupra realității tinerilor, dezbateri și propuneri privind diferite teme aflate pe ordinea de zi, precum și momente de rugăciune și unele vizite culturale. În acest an, reflecția prioritară este asupra pregătirii pentru Sinodul episcopilor, din octombrie 2018, care va avea ca temă: „Tinerii, credința și discernământul vocațional”.

Responsabilii cu Pastorația Tinerilor din eparhiile și diecezele catolice din România se reunesc de două ori pe an, întâlnirile fiind găzduite de diferite dieceze sau eparhii. Din partea Arhidiecezei Romano-Catolice de București, la această întâlnire de lucru de la Sighetu Marmației participă Pr. Marian Blaj, responsabil al Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului.

/ Ştiri / Tags: , ,

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.