A trecut la cele veșnice Sr. Electa Robu CJ

A trecut la cele veșnice Sr. Electa Robu CJ

În noaptea de 5 octombrie 2017, Domnul a chemat-o la sine pe Sr. Electa Robu CJ,  în vârstă de 57 ani, membră a Congregatio Jesu.

Sfânta Liturghie de înmormântare va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2017, în Capela Mânăstirii Congregatio Jesu din Popeşti–Leordeni (Ilfov), începând cu orele 15.00, urmată de ceremonia de înmormântare în Cimitirul Bellu Catolic .

Dumnezeu să o odihnească în pace!

* * *

Sr. Electa Robu* s-a născut în localitatea Traian, judeţul Roman, la 8 septembrie 1960, într-o familie catolică profund religioasă, binecuvântată cu şase copii, ea fiind prima şi unica fiică a familiei Mihai şi Bernaveta Robu. La Botez, primeşte numele de Maricica. Luminoasa copilă, profund religioasă şi evlavioasă, la vârsta de 25 de ani, după pelerinajul făcut la bazilica “Maria Radna” în ziua de 8 septembrie 1985, se hotărăşte să se consacre lui Dumnezeu în Congregatio Jesu – pe atunci – Institutul “Sfânta Maria” din Popeşti-Leordeni.

Va intra în noviciat în 1986, în anii cenuşii ai comunismului, pe care îl va face în clandestinitate, în timpul mandatului superioarei provinciale Mater Benedicta Blaj, la îndemnul, încurajarea şi intuiţia profetică a Preasfinţitului Ioan Robu.

În 1988, la 21 noiembrie, va depune primele sale voturile în capela “Sfânta Agnes” din Popeşti-Leordeni, ca membră a comunităţii de la Catedrala “Sfântul Iosif” din Bucureşti, unde activa. Până în anul 1990, când va pleca la Roma pentru a studia ştiinţele religioase la Institutul “Regina Mundi” din Cetatea Eternă, va rămâne membră activă aici, remarcându-se prin seriozitatea ei, exigenţa faţă de sine însăşi, dar şi faţă de ceilalţi, pentru că, după părerea ei, “pe Dumnezeu nu-l poţi sluji cu jumătăţi de măsură”, prin hărnicia şi conştiinciozitatea ei, prin ordinea, docilitatea, simţul acut al datoriei şi asumarea cu seriozitate a responsabilităţii, prin disponibilitatea în a împlini tot ceea ce i se încredinţează sau i se cere să facă, nerefuzând nici un serviciu, motivând că nu este important ceea ce lucrează, ci pentru cine lucrează. De fapt, au foste note caracteriale şi virtuţi care o vor însoţi pe parcursul celor 32 de ani de consacrare. Reînnoirea fidelităţii ei faţă de Domnul, prin depunerea voturilor, are lor în anii 1989, 1990, 1991 şi 1994.

Întorcându-se de la Roma, licenţiată în ştiinţele religioase, încununate cu distincţia summa cum laude, după perioada de pregătire de un an, în 1995, va depune voturile perpetue, primind misiunea de a lucra la secretariatul Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti şi ca şi responsabilă a Comunităţii Congregatio Jesu de aici.

După 9 ani de activitate în domeniul diplomaţiei, din 2003 până în 2009, va fi numită secretară provincială a sorei Kathy Ciobanu, timp în care încheie şi studiile masterale la Facultatea de Teologie Romano-Catolică “Sfânta Tereza” din Bucureşti.

În perioada 2009-2011, va activa în Comunitatea Congregatio Jesu – “Divina Milostivire” din Cupcini – Republica Moldova, ca asistent social, obţinând spre sfârşitul anului 2011 şi titlul de doctor în teologie, cu aceeaşi distincţie summa cum laude, ca student doctorand a aceleiaşi Facultăţi de Teologie Romano-Catolică “Sfânta Tereza” din Bucureşti, cu lucrarea: “Aspectele carităţii în viaţa Bisericii”.

Înainte de a pleca la Aosta, Italia, pentru a lucra drept catehet şi pentru a fi alături de refugiaţii de aici, în segmentul de timp 2012-2016, va activa, pentru un an, în perioada 2011-2012, în comunitatea din Rădăuţi – Suceava, ca asistent social la Centrul Social “Maria Ward” din Rădăuţi.

Simţindu-se slăbită de cancerul care o măcina, după patru ani de dăruire în mijlocul comunităţii din Aosta, va cere să se întoarcă în ţară. Astfel, la 7 iunie 2017 vine acasă, unde va lucra cum multă bucurie şi dăruire ca şi sacristană la capela “Congregatio Jesu” din Popeşti-Leordeni.

De-a lungul convalescenţei sale, a repetat cu convingere că nu are nicio frică, că doreşte şi este gata să meargă în braţele Tatălui, să se întâlnească cu Isus, că este foarte liberă să o facă, simte că o cheamă Domnul. Era conştientă că era ultimul ei drum, nu o mai lega nimic de acest pământ, cerându-şi iertare de la toţi cei față de care considera că ar fi greşit.

S-a stins din viaţă, în noaptea de 4 spre 5 octombrie 2017, cu o mare supunere la voinţa lui, la vârsta de 57 de ani, din care 32 de ani în Institut, trăiţi cu fidelitate şi dăruire în Congregatio Jesu.

Dumnezeu s-o odihnească în pace şi s-o fericească cu vederea feţei sale!

 


* Biografie pusă la dispoziţie de Privincia Română a Congregatio Jesu

Hits: 6

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post