Îngerul păzitor, însoțitor pe drumul vieții | Actualitatea creștină

Îngerul păzitor, însoțitor pe drumul vieții | Actualitatea creștină

În Editorialul* numărului din octombrie al revistei Actualitatea creștină, PS Cornel Damian oferă o reflecție despre Îngerul păzitor, pe care Dumnezeu l-a așezat alături de fiecare dintre noi pentru a nu ne lăsa niciodată singuri. Episcopul atrage, totodată, atenția că depinde de noi să știm să observăm prezența îngerului păzitor ascultându-i sfaturile, cu docilitatea unui copil.

 

În fiecare an, la 2 octombrie, în Calendarul Bisericii noastre este sărbătoarea Sfinților Îngeri Păzitori, zi în care suntem invitați să conștientizăm mai profund faptul că fiecare dintre noi avem un înger care ne este mereu alături, nu ne lasă niciodată singuri și ne ajută să mergem pe drumul cel bun.

Realitatea relației dintre om și Dumnezeu, uneori atât de criticată și supusă îndoielii, este iluminată de credință prin prezența Îngerului Păzitor. Îngerul este un trimis, un purtător de grijă tainic dat de Dumnezeu, prin care avem acces la grija părintească a Creatorului. Figura și misiunea Îngerului Păzitor se conturează în jurul rolului dat de Dumnezeu în a proteja, a lumina și a îndruma viața omului în diversele circumstanțe.

Spunea Papa Francisc într-o predică despre Îngerul Păzitor: „Pentru a nu ne lăsa niciodată singuri, Dumnezeu a pus alături de fiecare dintre noi un înger păzitor care ne susține, ne apără, ne însoțește în viața noastră. Depinde de noi să știm să-i observăm prezența ascultându-i sfaturile, cu docilitatea unui copil” (L’Osservatore Romano, Anul CLV, nr. 225, 03/10/2015). […]

Este benefic și frumos pentru copii să crească cu această realitate a prezenței Îngerului Păzitor. Este, în același timp, trist faptul că Îngerul Păzitor rămâne adesea o realitate doar pentru cei mici, iar noi, cei mari, uităm atât de ușor de însoțitorii noștri nevăzuți, trimiși de Dumnezeu pentru binele nostru. Să ne recomandăm și noi cu încredere Îngerului nostru păzitor și să spunem: „Îngerul lui Dumnezeu, care eşti păzitorul meu, luminează-mă, păzeşte-mă, povăţuieşte-mă şi ocârmuieşte-mă pe mine, care-ţi sunt încredinţat ţie prin mila lui Dumnezeu. Amin”.

PS Cornel Damian
Episcop auxiliar de București


* Citiți articolul integral aici.

Hits: 0

/ Știri / Tags: ,

Share the Post