București: Card. Sandri vine în România. Vineri, 29 septembrie a.c., va celebra în Catedrala Sf. Iosif

București: Card. Sandri vine în România. Vineri, 29 septembrie a.c., va celebra în Catedrala Sf. Iosif

Card. Leonardo Sandri în Catedrala Sf. Iosif (București, 31.08.2014)

Eminența Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale din Curia Romană, va veni în România cu ocazia Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. În cadrul vizitei, din 28 septembrie – 1 octombrie a.c., Eminența Sa va vizita sediile episcopale din Iași, București și Blaj. Vineri, 29 septembrie 2017, ora 18.30, va celebra Sf. Liturghie în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif, din capitală, alături de Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu apostolic în România, de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, de PS Mihai Frățilă, Episcop al Episcopiei Greco-Catolice de București, de preoți și credincioși din comunitățile catolice din București și împrejurimi.

La București, Eminenţa Sa va binecuvânta, vineri, noul sediu al Episcopiei Greco-Catolice de Bucureşti, iar seara va celebra Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif. În timpul vizitei sale la Iaşi, unde va sosi pe 28 septembrie, Card. Sandri va vizita Seminarul diecezan, apoi va binecuvânta Centrul Medical şi Centrul Paliativ pentru Bătrâni de la Săbăoani (Neamţ), biserica „Naşterea Sfintei Fecioare Maria” din Tărâța (Bacău), recent reabilitată, și va consacra biserica „Sf. Cruce” din Cucuieți (Bacău). La Blaj, Eminența Sa va participa la lucrările Sinodului Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Duminică, 1 octombrie a.c., va participa la Sf. Liturghie celebrată în Catedrala Preasfânta Treime din Blaj, iar apoi va sfinți piatra de temelie a unei capele destinată minorității de etnie rromă.

Cardinalul Leonardo Sandri a fost de mai multe ori în România, ultima sa vizită la Bucureşti fiind în 2014, când la 30 august a participat la instalarea canonică a PS Mihai Frăţilă ca primul Episcop al noii Episcopii greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti, iar a doua zi, pe 31 august, a celebrat Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif, la un an de la beatificarea Mons. Vladimir Ghika.

Eminenţa Sa Card. Sandri conduce de zece ani Congregaţia pentru Bisericile Orientale – un dicasteriu al Curiei Romane înfiinţat acum un deceniu, de Papa Benedict al XV-lea. Are 74 de ani şi este argentinian, provenind dintr-o familie de emigranţi italieni, din regiunea Trento. Este preot din 1967, episcop din 1997, cardinal din 2007, iar în Curia Romană lucrează din 1991.

Hits: 0

Share the Post