Motru: Hramul bisericii Nașterea Sf. Ioan Botezătorul

Motru: Hramul bisericii Nașterea Sf. Ioan Botezătorul

În ziua de 24 iunie, sâmbătă, când în calendarul bisericesc este consemnată „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, la biserica romano-catolică din Motru (Gorj) s-a celebrat Sfânta Liturghie solemnă a hramului. Așteptată și pregătită cum se cuvine, cu dăruire și emoție de către toți credincioșii dedicați, sărbătoarea a prilejuit întâlnirea întru iubire frățească a numeroși credincioși și invitați, dintre care mulți copii și tineri. La sfântul altar au concelebrat majoritatea preoților din Decanatul de Craiova.

Încă de dimineață biserica gătită de sărbătoare, în parfum de crini și trandafiri, și-a întâmpinat oaspeții. După ora 10 a început rugăciunea Coroniței Divinei Milostiviri și rugăciunea Sfântului Rozariu. La ora 11 ministranții au deschis calea alaiului de preoți, strălucind în ținuta albă, spre altar. Imaginea vizuală a fost susținută cu măiestrie de cântecele intonate cu multă dragoste și dăruire de vocile cristaline ale coriștilor.

În cuvântul de învățătură Pr. Petrică Balint a subliniat dăruirea şi modestia cu care Sfântul Ioan Botezătorul a răspuns planului lui Dumnezeu. La prezentarea darurilor au păşit cu emoţie deosebită şi cei trei copilaşi, Alexia, Eduard şi Bogdan care au făcut duminica trecută Prima Sfântă Împărtăşanie. Bucuria s-a revărsat peste sufletele tuturor celor care au trecut prin confesional și care s-au hrănit apoi cu Pâinea vieții, Isus, prezent în Sfânta Ostie.

Mulțumind lui Dumnezeu că ne-a dăruit prin harul său prilejul de a trăi în comunitate această bucurie, nădăjduim că am răspuns, după puterile noastre, poruncii lui Isus de-a ne iubi unii pe alții, fiindcă prin întâlniri ne cunoaștem, iar prin cunoaștere sporește iubirea. După mulțumirile exprimate de părintele paroh, în primul rând lui Dumnezeu și apoi tuturor celor prezenți, a urmat invitația de a gusta împreună din bucatele tradiționale pregătite cu multă dragoste și pricepere în bucătăria parohială.

Georgeta Paulis

/ Ştiri / Tags: ,

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.