08.12.2016, Iași: Sfințire de diaconi. Doi sunt pentru Arhidieceza de București

08.12.2016, Iași: Sfințire de diaconi. Doi sunt pentru Arhidieceza de București

Pe 8 decembrie, în Solemnitatea Neprihănita Zămislire, în Catedrala Sf. Fecioară Maria, Regină din Iași, zece studenţi din anul VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic vor fi hirotoniţi diaconi.

În perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, cei zece seminariști ce urmează să fie hirotoniţi diaconi se vor afla la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani, Bacău, pentru o săptămână de Exerciții spirituale, unde vor avea ocazia să se gândească cu seriozitate și să aprofundeze Taina la care urmează să fie făcuți părtaşi prin primirea diaconatului. În zilele de reculegere vor fi îndrumați de către Mons. Ieronim Iacob, Vicar episcopal de Dobrogea.

Cu o zi înainte de a fi hirotoniți diaconi, ei vor face profesiunea de credinţă în capela Institutului Teologic, în faţa Episcopului, PS Petru Gherghel, a Mons. dr. Benone Farcaș, rectorul Seminarului, a părinţilor profesori şi a colegilor seminarişti.

Doi dintre viitori diaconi: Robert Petrișor, din parohia Adormirea Maicii Domnului, București, și Cătălin-Alexandru Mititelu, din parohia Trupul şi Sângele Domnului, Târgu Trotuș, după ce în vara anului viitor vor primi Sacramentul Preoției, vor sluji în Arhidieceza Romano-Catolică de București. Pe ei i-am rugat să ne împărtășească câteva gânduri înainte de pasul important pe care îl vor face pe 8 decembrie.

foto-pag-10_robert-petrisorM-am născut într-o familie în care părinții trăiesc valorile creștine, pe care mi le-au insuflat și mie. Domnul m-a făcut să înțeleg că drumul meu spre sfințenie este calea preoției și mi-am început formarea urmând Seminarul.
Anul acesta voi fi hirotonit diacon, o slujire pentru care nu voi putea vreodată să-i mulțumesc îndeajuns Domnului.
Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la formarea mea. Mă încredințez Milostivirii lui Dumnezeu și rugăciunilor dumneavoastră pentru ca Dumnezeu să ducă la îndeplinire lucrarea sa bună pe care a început-o în mine!
Robert Petrișor

 

foto-pag-10_mititelu-catalinCe m-a făcut să vreau să-l slujesc pe Cristos? Curiozitatea pe care mi-a stârnit-o un prieten din satul bunicilor, care în toiul jocului a plecat la biserică. Era ministrant. După acea Liturghie am vrut și eu să fiu.
Am ministrat și la Onești. Ajunsesem să fiu cel mai mare dintre ei; trebuia să decid: ori avansez, ori slujirea la altar încetează. Așa am ajuns la Seminar. Iată că după 10 ani de formare la Seminar, fac încă un pas ca să slujesc în continuare lui Dumnezeu și Bisericii: pe 8 decembrie voi primi diaconatul. Dumnezeu să ducă la îndeplinire lucrarea pe care a început-o în mine!
Cătălin-Alexandru Mititelu

 

Hits: 15

/ Anunţuri / Tags: ,

Share the Post