Popeşti Leordeni: Instalarea canonică a noului paroh, Pr. Emil Diac

Popeşti Leordeni: Instalarea canonică a noului paroh, Pr. Emil Diac

parohpopesti_27112016Comunitatea catolică din Popeşti Leordeni a avut parte de un moment deosebit în ziua de duminică, 27 noiembrie 2016, prima duminică din Advent, când  Pr. dr. Emil Diac a fost instalat paroh al comunităţii din Popeşti Leordeni. Credincioşii Parohiei Romano-Catolice „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu”, din Popeşti Leordeni, l-au primit cu bucurie pe noul lor paroh.

Pr. dr. Emil Diac este din Săbăoani, jud. Neamţ. S-a născut la 6 martie 1962 şi a fost hirotonit preot la Bucureşti, la 29 iunie 1989, iar ca preot a activat în mai multe comunităţi parohiale, ultima fiind cea de la Călăraşi. Începând cu 1 decembrie 2016, prin decretul 166 din 7 noiembrie 2016, semnat de Înaltpreasfinţitul dr. Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucureşti, Pr. dr. Emil Diac a fost numit paroh la Parohia Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din Popeşti Leordeni.

Luarea în posesie canonică a parohiei a avut loc duminică, 27 noiembrie 2016, la ora 11.00. La celebrare au fost prezenţi: PS dr. Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti – care a prezidat celebrarea, ca delegat al Înaltpreasfinţitul dr. Ioan Robu, arhiepiscop de Bucureşti; Pr. dr. Emil Diac, noul paroh de Popeşti Leordeni; Pr. Gabriel Popa, secretar eparhial; Pr. dr. Isidor Mărtincă, colaborator la parohia din Popeşti Leordeni; Pr. Marius Martin, reprezentant al părinţilor iozefini cu care colaborează parohia în sectorul pastoraţiei tinerilor.

Sfânta Liturghie a debutat cu ritualul de primire a noului paroh, a continuat cu angajamentul solemn, făcut de părintele paroh nou-numit, în faţa Preasfinţitului şi a credincioşilor din Biserică, că va depune tot efortul pentru a continua munca parohilor precedenţi, ţinând cont că în Biserică legea supremă este mântuirea sufletelor.

Credincioşii din Popeşti Leordeni l-au primit cu bucurie pe noul lor paroh, iar PS dr. Cornel Damian, aducând salutul Înaltpreasfinţitului dr. Ioan Robu, i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să fie alături de noul părinte paroh, să se roage pentru el şi pentru toţi preoţii şi să colaboreze cu el, aşa cum au făcut-o şi cu predecesorii lui, fiind menţionaţi Pr. Mihai Dascălu şi Pr. Ion P. Solomon, realizând în continuare lucruri frumoase în comunitatea credincioşilor popeşteni, spre slava lui Dumnezeu.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 246

/ Știri / Tags: ,

Share the Post