Câmpina: Vizita pastorală a PS Cornel Damian

Câmpina: Vizita pastorală a PS Cornel Damian

VP_Campina 2016În perioada 10-13 iunie 2016, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia „Sf. Anton de Padova”, din Câmpina (Prahova).

Cu această ocazie, Excelența Sa a avut ocazia să cunoască mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credinţă din această parohie. Episcopul a participat la momentele de rugăciune ale comunităţii parohiale din Câmpina şi din filiala din Filipeştii de Pădure, a vizitat câţiva bolnavi şi s-a întâlni cu tinerii, adolescenții și copiii din parohie. De asemenea, a vizitat comunitatea Surorilor „Sfântului Iosif din Aosta” şi pe cea a surorilor Augustiniene Contemplative ale Sfintei Rita.

În seara zilei de luni, 13 iunie – ziua comemorăriii liturgice a Sfântului Anton de Padova, patronul comunității romano-catolice din Câmpina – în biserica parohială s-a celebrat Sfânta Liturghie solemnă a hramului, prezidată de PS Cornel Damian, alături de care au concelebrat Pr. Claudiu Cojan, paroh de Câmpina, preoți din decanatul de Ploiești și preoți din București, precum și Pr. Radu Octavean Ivan, parohul comunității greco-catolice din localitate. La sfârșitul Sfintei Liturghii, preoții și episcopul au binecuvântat copiii prezenți şi au sfințit crinii aduși de cinstitorii Sfântului Anton de Padova.

Vizita pastorală a episcopului în Arhidieceză a început în februarie 2015 și se desfășoară pe durata a doi ani. În acest timp, episcopul va vizita toate parohiile Arhidiecezei Romano-Catolice de București, cu scopul de a menține legătura personal cu clerul  și comunităţile din Arhidieceză.

Galerie foto:
* vineri, 10 iunie 2016;
* sâmbătă, 11 iunie 2016;
* duminică, 12 iunie 2016;
* luni, 13 iunie, 2016.

Hits: 2

/ Știri / Tags: , , , ,

Share the Post