Vatican: Logo-ul Anului Jubiliar al Milostivirii

Vatican: Logo-ul Anului Jubiliar al Milostivirii

logo_anmilostivirii_web„Reprezintă o summa theologica a milostivirii”, cu aceste cuvinte a descris Mons. Rino Fisichella, Președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, logo-ul Anului Jubiliar al Milostivirii. Realizat de artistul iezuit Pr. Marko Rupnik, logo-ul a fost prezentat marţi, 5 mai 2015, la Vatican, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tema logo-ul, „milostivi asemenea Tatălui” (Lc 6,36), îndeamnă la „trăirea milostivirii după exemplul lui Dumnezeu Tatăl care ne cere să nu judecăm şi să nu condamnăm, ci să iertăm şi să oferim iubire şi iertare fără măsură”. „Imaginea, foarte dragă Bisericii primare, îl propune pe Fiul care îl poartă pe umeri pe omul rătăcit”, a explicat Mons. Fisichella. „Desenul este realizat aşa încât scoate în evidenţă figura Bunului Păstor care atinge în profunzimea ei umanitatea omului şi o face cu atâta iubire încât îi schimbă acestuia viața. Bunul Păstor, cu o milostivire fără margini, duce pe umeri omenire, dar privirea sa se cufundă în cea a omului. Cristos vede cu ochii lui Adam şi acesta cu ochii lui Cristos. Aşadar, fiecare om descoperă în Cristos propria umanitate şi viitorul care îl aşteaptă”.

Logoul a fost realizat în spaţiu internaţional, pentru a evita orice utilizare necorespunzătoare şi pentru a proteja dreptul de proprietate. „Orice utilizare străină de cea strict religioasă va trebui să primească aprobarea Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări şi orice abuz va fi condamnat”, a specificat Mons. Fisichella.

Hits: 3

/ Știri / Tags:

Share the Post