Buzău: Reculegere spirituală pentru copii şi tineri, la Ciofliceni

Buzău: Reculegere spirituală pentru copii şi tineri, la Ciofliceni

tineriBuzau_laCiofliceni_1-2052015_19Circa 40 de copii, adolescenţi şi tineri din Parohia Sf. Iosif, din Buzău, au participat în perioada 1-2 mai 2015 la două zile de reculegere spirituală la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi, de la Ciofliceni (Snagov). Grupul a fost însoţit de Părintele paroh Dominic Hîrja.

Programul zilnic al zilelor de reculegere a cuprins Sfânta Liturghie, Adorație şi o meditație. În prima zi, Pr. Tarcisio Favaro OCD le-a vorbit copiilor şi tinerilor din Buzău despre „Rugăciune și itinerariul ei zilnic în viața creștinului”. Părintele a pornit de la faptul că pentru omul modern rugăciunea a intrat pe un făgaș al obișnuinței și se îndepărtează de la scopul ei principal: iubirea lui Dumnezeu. Rugăciunea trebuie să fie un dialog intim cu Dumnezeu – a explicat părintele carmelitan – bazat pe iubire, exprimând iubire, și așa cum pentru noi, oamenii, iubirea este sentimentul care definește fericirea, iubindu-l pe Dumnezeu mai presus de orice putem spera spre fericirea veșnică.

Prima zi de reculegere a continuat cu dezbateri pe această temă în grupuri mici și mari, iar în partea a doua a zilei tinerii au fost antrenați într-un program combinat – spiritualitate și recreere – finalizat cu filmul „Don Bosco” și cu un foc de tabără.

A doua zi, meditația a fost ținută de către Pr. Dominic Hîrja, care le-a vorbit copiilor și tinerilor despre credință. Părintele a subliniat rolul credinței în viața fiecărui om, indicând cele două căi care ajută la creșterea acesteia: meditarea Cuvântului lui Dumnezeu și Euharistia. Totodată, părintele a amintit și dușmanii principali ai sufletului: mândria și necurăția – două patimi ce conduc la pierderea credinței.

La finalul celor două zile de reculegere, participanţii s-au reîntors la activitățile cotidiene cu dorința ca discuțiile purtate între zidurile mănăstirii să rodească în sufletul fiecăruia. Înainte de plecare, copiii, adolescenţii și tinerii din Buzău au avut ocazia de a admira mozaicurile din biserica mănăstirii carmelitane, recent finalizate de Pr. Marko Rupnik S.J. și echipa sa, și să-i cunoască pe artiști.

Izabella Tilea

Hits: 1

/ Știri / Tags:

Share the Post