București: Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif, celebrată de episcopi din sud-estul Europei

București: Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif, celebrată de episcopi din sud-estul Europei

19042015_CCEE Bucarest_42Aflați la București cu ocazia Întâlnirii anuale a președinților Conferințelor episcopale din sud-estul Europei, câțiva episcopi din Bosnia-Herțegovina, Albania, Bulgaria, Grecia și România au celebrat împreună duminică, 19 aprilie 2015, Sf. Liturghie solemnă de la 10.30, în Catedrala Sf. Iosif.

Celebrarea a fost prezidată de Eminența Sa Cardinal Vinko Puljic – Arhiepiscop de Vrhbosna-Sarajevo și președinte al Conferinței Episcopilor catolici din Bosnia-Herțegovina, alături de care ai concelebrat IPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit de București, Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România și gazdă a întâlnirii, Mons. Angelo Massafra – Arhiepiscop Mitropolit de Shkodra, Preşedinte al Conferinţei Episcopilor catolici din Albania şi vice-preşedinte CCEE, Mons. Fraghístos Papamanólis – Episcop emerit de Syros şi Santorini şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor catolici din Grecia, Mons. Christo Proykov – Exarh Apostolic de Sofia și Președinte al Conferinței Episcopilor catolici din Bulgaria, PS Cornel Damian – Episcop romano-catolic auxiliar de București, Pr. Eduard Mihai Coșa – secretar general al Conferinței Episcopilor catolici din România, preoții din delegațiile participante la întâlnire și alți preoți din București.

În omilie, Card. Puljic, sintetizând lecturile din Vechiul și Noul Testament proclamate la Liturgia Cuvântului, a subliniat importanța de a ne clădi credința pe piatra cea vie, care este Cristos și i-a îndemnat pe credincioși să ceară de la Domnul Înviat vindecarea propriilor răni, provocate de păcate sau de ofensele altora. Eminența Sa a amintit că în lumea zilelor noastre în care „există atâţia morți, atâţia creştini persecutaţi, toţi oamenii se tem. Există un adevărat pericol de ură în mijlocul popoarelor şi între naţiuni”. „Să ne deschidem inimile şi să ne bucurăm că l-am simţit aproape pe Domnul Înviat, care merge împreună cu noi şi ne dăruieşte pacea sa!”, a îndemnat card. Puljic.

Întâlnirea reprezentanților Bisericii Catolice din sud-estul Europei este organizată de Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) și a ajuns în acest an la cea de a 15-a ediție. România găzduiește pentru a doua oară întâlnirea anuală a președinților Conferințelor episcopale din sud-estul Europei, de data aceasta la București, după ce în 1-4 martie 2007 întâlnirea a avut loc la Oradea.

 

Hits: 0

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post