București: Întâlnirea diecezană a tinerilor cu persoanele consacrate

București: Întâlnirea diecezană a tinerilor cu persoanele consacrate

bunulpastorCu ocazia Zilei Mondiale de rugăciune pentru vocații la viața consacrată, la 26 aprilie 2015, în Duminica Bunului Păstor, a IV-a din Timpul Pascal, la Catedrala Sf. Iosif din București va avea loc întâlnirea diecezană a tinerilor cu persoanele consacrate. La eveniment participă congregațiile, mișcările/asociațiile religioase, credincioșii și tinerii din parohiile Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Programul Zilei se va deschide cu întâlnirea tinerilor cu persoanele consacrate care lucrează în Arhidieceza Romano-Catolică de București. Evenimentul va avea loc la ora 16.30, în Aula Anton Durcovici din Institutul Teologic Romano-Catolic Sf. Tereza, din capitală, și va include mărturii și momente de rugăciune comună. De la ora 18.30, cei prezenți vor participa la Sf. Liturghie, în Catedrala Sf. Iosif, prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Întâlnirea tinerilor cu persoanele consacrate se înscrie în inițiativele diecezane stabilite pentru Anul Vieţii Consacrate (2014-2015), proclamat de Papa Francisc. În decursul acestui an, vor mai avea loc două inițiative: la 6 iunie, la Mănăstirea carmelitană de la Ciofliceni (Snagov) se va organiza o „zi recreativă” pentru persoanele consacrate care activează pe teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti; iar la 11 octombrie va avea loc o zi de reculegere (a doua, de acest fel în Anul Vieții Consacrate) pentru persoanele consacrate din Arhidieceză.

Întâlnirea diecezană a tinerilor cu persoanele consacrate este organizată de Echipa diecezană pentru Viaţă Consacrată i Centrul Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului.

Hits: 2

/ Anunţuri / Tags: , ,

Share the Post