Ciofliceni (Snagov): Olimpiada națională de religie pentru cultul catolic

Lenghen_web

Ciofliceni (Snagov): Olimpiada națională de religie pentru cultul catolic

10314653_401507036640908_5918926924618575073_nElevi din 15 județe din țară participă în perioada 15-18 aprilie la Olimpiada Națională de Religie (limba română), organizată de Ministerul educației și cercetării științifice și Inspectoratul școlar județean Ilfov. La ediția din acest an a Olimpiadei, găzduită la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, de la Ciofliceni (Snagov), participă 110 elevi aparținând cultelor romano-catolic și greco-catolic, care frecventează clasele VII-XII. Elevii sunt însoțiți de 18 profesori, iar comisia națională este formată din 20 de membri.

Evenimentul a fost inaugurat în după-amiaza zilei de miercuri, 15 aprilie 2015 cu Sfânta Liturghie prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, celebrată în noua biserică a mănăstirii părinţilor carmelitani. Apoi, în cadrul deschiderii oficiale, la care a fost prezent și ÎPS Ioan ROBU – Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, au luat cuvântul Pr. dr. Emil MORARU – Președintele comisiei naționale, Prof. Coca CODREANU – Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov, Prof. Vasile BOGUS – Inspector şcolar pentru disciplina religie – Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov. Prima zi a Olimpiadei s-a încheiat cu un program artistic susţinut de elevii de la Colegiul Sf. Iosif, din Bucureşti, care au propus o meditație din texte biblice luate din Vechiul şi Noul Testament referitoare la Patima, Moartea și Învierea Domnului.

Proba scrisă, pe discipline de studiu și nivel, s-a desfășurat în dimineața zilei de joi, 16 aprilie. În cursul după-amiezii, participanții au avut ocazia să viziteze câteva obiective culturale și religioase de interes național și internațional din județul Ilfov: Mănăstirea ortodoxă Căldărușani, Institutul Geodinamic al Academiei Române „Sabba Ștefănescu”, Observatorul Geomagnetic Naţional Surlari „Liviu Constantinescu”, Mănăstirea ortodoxă Snagov. Vizita culturală va continua și vineri, 17 aprilie, cu Palatul Brâncovenesc Mogoşoaia, Casa Poporului, Catedrala Patriarhală – Dealul Mitropoliei, Catedrala romano-catolică „Sf. Iosif”- Bucureşti, Catedrala Greco-Catolică Sf. Vasile cel Mare, Piața Universităţii, Biserica „Sf. Gheorghe”(Km 0).

Afișarea primelor rezultate va avea loc în seara zilei de joi, rezultatele finale fiind publicate în cursul zilei de vineri, după analizarea eventualelor contestații. Festivitatea de premiere va avea loc în dimineața zilei de sâmbătă, în sala de festivități a mănăstirii Părinților Carmelitani Desculți.

Hits: 3

/ Știri / Tags:

Share the Post