Actualitatea Creștină, 04/2015

Actualitatea Creștină, 04/2015

c1_AC042015_4webNumărul din aprilie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu Scrisoarea Pastorală a IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, pentru Solemnitatea Învierii Domnului, la care se adaugă telegrama pe care IPS Ioan i-a trimis-o Papei Francisc, în numele episcopilor, clerului și credincioșilor Arhidiecezei, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Dosarul este dedicat educaţiei religioase în şcoală, un subiect foarte prezent în mass-media în ultima perioadă, dar lipsit de o dezbatere reală: „DA religiei în şcoală”, de Pr. Fabian Măriuț; Comunicatul Consiliului Consultativ al Cultelor; „Argumente pentru o educație religioasă în școală”, de C. Cucoș; „Religia (și) în școală” – mărturii a câtorva familii despre importanța educației în general, și a educației religioase, în special; „Discriminarea religiei în numele toleranței intoleranților”, de Pr. Francisc Doboș; „Ora de religie şi acuza de îndoctrinare!”, de Pr. Fabian Măriuț; „DA laicității senine, NU laicismului militant”, de Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghika. Tema dosarului este completată de articolul Iuliei Cojocariu, la Pagina Ghika: „Vladimir Ghika şi necesitatea unei culturi morale. Vrem cerul!”.

Rubrica „Viața consacrată” continuă cu prezentarea pe scurt a congregațiilor, ordinelor religioase și institutelor de viață consacrată care activează în Arhidieceza Romano-Catolică de București. În acest număr se prezintă Fraţii Marişti și Congregația Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea – Fiicele Sfintelor Inimi. La pagina dedicată „semnificațiilor teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre „Numele misiunii de înger. Angelologia Sfântului Papă Grigore I cel Mare”, iar Sr. Gabriela Lungu fcj semnează un material de aprofundare despre „Mesajul Învierii în contemplația ignațiană”.

Revista continuă cu o pagină de „actualitate” dedicată Jubileului extraordinar dedicat Milostivirii lui Dumnezeu și anunțat recent de Papa Francisc, iar la rubrica „Biserica catolică în lume” Liana Gehl prezintă obiceiuri de Paște ale diferitelor popoare. În paginile revistei cititorii mai găsesc știri din viața Arhidiecezei și a Bisericii universale, anunțuri, comentarii la textele liturgice din duminicile lunii februarie şi pagina tinerilor.

Publicaţia poate fi achiziţionată din parohiile Arhidiecezei şi de la Librăria Sf. Iosif.

Vedeţi numărul în arhivă

Hits: 0

/ Știri / Tags:

Share the Post