Mesajul de Crăciun al IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

Mesajul de Crăciun al IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

COMUNICAT DE PRESĂ ARCB nr. 776/22.12.2014 –
Mesajul de Crăciun al IPS Ioan Robu,
Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

Ca în fiecare an, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului, Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, le-a adresat o Scrisoare pastorală credincioşilor, persoanelor consacrate şi clerului din Arhidieceză. Reluând pe scurt relatarea nașterii lui Isus, așa cum este redată de Evanghelistul Luca, Arhiepiscopul Ioan amintește că Pruncul născut la Betleem în sărăcie și umilință are pe umerii lui „o putere unică”: „Numai El are puterea de a pătrunde în sufletul fiecărui om cu pacea care vine de Sus. Numai El are puterea să-i facă pe oameni să devină fii ai lui Dumnezeu. Numai El poate să ridice istoria fiecărui om la înălțimea slavei lui Dumnezeu. Numai El!”.

După ce le mulţumeşte preoţilor, călugărilor şi călugăriţelor, precum şi credincioşilor laici pentru slujirea şi mărturia lor, IPS Ioan îndeamnă ca „în fața lui Isus, Pruncul și Domnul nostru, mici și mari, cunoscuți și necunoscuți, uniți în aceeași bucurie sărbătorească și sfântă cu alți frați de-ai noștri care nu fac parte din Biserica Catolică, să ne rugăm în aceste zile pentru binele tuturor de aici și de pretutindeni, pentru pace și prosperitate spirituală și materială; să ne rugăm și pentru cei care nu se roagă, să sperăm și pentru cei care nu mai au putere să spere, să implorăm bucurie și pentru cei care nu știu să o implore de Sus. Să ne rugăm ca drumul nostru, al tuturor, să fie senin chiar dacă el rămâne cu cruci presărat”.

În Noaptea de Crăciun (24 decembrie), Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, va prezida Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, la ora 24.00. Celebrarea va fi precedată de un Concert de Colinde susținut de Corul Catedralei Sf. Iosif, condus de maestrul Marcel-Octav Costea.

Biroul de presă

Hits: 0

/ Comunicate de presă / Tags: ,

Share the Post