București: IPS Ioan Robu l-a felicitat pe Papa Francisc cu ocazia zilei de naștere

București: IPS Ioan Robu l-a felicitat pe Papa Francisc cu ocazia zilei de naștere

papa-francisco-2IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, i-a trimis Papei Francisc o telegramă de felicitare miercuri, 17 decembrie a.c., cu ocazia aniversării a 78 de ani de viață, transmițându-i urări atât din partea sa personal, cât și „din partea episcopului auxiliar, a clerului, a călugărilor și călugărițelor și a întregii comunități de credincioși” din Arhidieceza Romano-Catolică de București.

Arhiepiscopul l-a asigurat pe Suveranul Pontif de rugăciunea pe care toți o înalță pentru Papa „pentru ca Dumnezeu să-l păstreze sănătos, Duhul Sfânt să-l lumineze, iar Maica Domnului, Mama poporului credincios și a Bisericii lui Cristos, să-l ocrotească mereu”. „Îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru munca asiduă pe care o depuneţi în slujba tuturor celor care mărturisesc credinţa catolică şi a tuturor oamenilor de bunăvoinţă”, a adăugat IPS Ioan. Totodată, Excelenţa Sa a reafirmat sentimentele tuturor de ascultare filială, de comuniune neîntreruptă şi de dragoste sinceră faţă de Succesorul Sfântului Apostol Petru şi l-a rugat pe Suveranul Pontif să împartă Binecuvântarea Apostolică „asupra Bisericii noastre locale, asupra Patriei noastre, a poporului nostru şi a lumii întregi, răscumpărată prin Sângele Cuvântului Veşnic al Tatălui făcut trup, atât de mult rănită şi lovită în zilele noastre de războaie, ură, foamete şi intoleranţă”.

Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio) s-a născut la 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, în Argentina, fiu al unei familii de italieni emigraţi în America Latină. În 1958 a intrat în noviciat în Societatea lui Isus (iezuiţi). După studii umaniste în Cile, în 1960 s-a reîntors la Buenos Aires, unde a obţinut licenţa în filozofie. Ulterior a obţinut şi licenţa în teologie. A fost hirotonit preot la 13 decembrie 1969, iar la 22 aprilie 1973 a depus voturile pe viaţă în Societatea lui Isus. A fost maestru de noviciat, profesor de teologie şi rector al Colegio Máximo, precum și superior provincial pentru Argentina. La 20 mai 1992, Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop titular de Auca şi auxiliar de Buenos Aires, la 27 iunie acelaşi an fiind consacrat episcop în Catedrala din Buenos Aires. În februarie 1998 a devenind episcop titular al Arhidiecezei de Buenos Aires, fiind astfel primul iezuit care a ajuns primatul Argentinei. A fost creat cardinal prezbiter la 21 februarie 2001, de către Papa Ioan Paul al II-lea. A fost ales Papă la 13 martie 2013. Motoul său episcopal, pe care l-a păstrat și ca papă, este „Miserando atque eligendo” (L-a privit cu iubire şi l-a ales).

Hits: 2

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post