Cathedral Plaza condamnată de încă două hotărâri judecătorești

Cathedral Plaza condamnată de încă două hotărâri judecătorești

COMUNICAT ARCB nr. 712/24.10.2014 –

Cathedral Plaza condamnată de încă două hotărâri judecătorești
Clădirea trebuie desfiin
țată de Oprescu și nu poate fi racordată la sistemul public de alimentare cu gaze

Primarul General al Capitalei a pierdut contestația la executare introdusă împotriva deciziei irevocabile de demolare a clădirii Cathedral Plaza, respectiv sentința 2520/2012 a Tribunalului Dambovița.

Prin sentința civilă nr. 9936/2014 pronunțată de Judecătoria Sectorului 2 București a fost respinsă contestația la executare prin care primarul Oprescu, devenit, în ultimul timp, un apropiat al clădirii ilegale, încearcă prin toate tertipurile să amâne momentul  implacabil al demolării turnului.

„Această acțiune face parte din jocul său duplicitar, prin care, în pofida afirmațiilor publice că va aplica legea, depune toate eforturile pentru servirea intereselor Millennium Building Development (MBD). În timp ce împotriva Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București primarul a angajat firma de avocatură ce anterior a servit interesele MBD, față de aceasta din urmă se apără printr-un simplu consilier juridic din cadrul primăriei, preferând, se pare, să piardă procesul și să nu desființeze Cathedral Plaza, deși legea, hotărârile judecătorești și morala îl obligă să apere interesele urbei mutilată de proiecte imobiliare iresponsabile” a declarat PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București.

Justiția a spus NU și cu privire la furnizarea de gaze către clădirea ilegală, prin decizia civilă nr. 30124/1.10.2014 pronunțată de Tribunalul București, fiind desființat în mod definitiv și irevocabil contractul fraudulos, prin care MBD a încercat să obțină furnizarea de gaze, inducând în eroare furnizorul de utilități cu privire la legalitatea autorizației sale de construire. La cererea Distrigaz Sud Rețele – GDF SUEZ contractul a fost desființat, furnizorul de gaze neînțelegând să sprijine o activitate interzisă prin lege, respectiv furnizarea de utilități către o clădire fără autorizație de construire.

Succcesiunea de acțiuni ilegale,  prin care Millennium Building Development a încercat să inducă în conștiința publică ideea că autointitulata clădire Cathedral Plaza a intrat în circuitul civil și nu ar putea fi desființată, este  întreruptă de o serie lungă de decizii judecătorești irevocabile prin care autorizația a fost desființată retroactiv, s-a dispus radierea sa din cartea funciară, s-a respins cererea de alimentare cu energie electrică și cu gaze, iar primarul Oprescu a fost obligat să treacă la desființarea fizică a clădirii și la readucerea terenului la starea anterioară existenței acestei construcții.

Reamintim că prin sentința nr. 2520/28.06.2012, pronunțată de Tribunalul Dâmbovița, Primarul General al Capitalei a fost obligat să emită decizia privind desființarea construcției Cathedral Plaza și totodată să ia toate măsurile administrative de aducere a terenului în situația anterioară și se află în procedura de executare silită, în cadrul căreia a emis Dispoziția nr. 1024 prin care, cel puțin formal, a dispus desființarea construcției.

Toate acțiunile și cererile MBD au fost respinse atât de instanțele naționale cât și de CEDO.

Biroul de presă

Hits: 4

/ Comunicate de presă / Tags: ,

Share the Post