Vizita ÎPS Aurel Percă în comunitatea romano-catolică din Câmpina (PH)
Duminică, 9 ianuarie 2022, ÎPS Aurel Percă a fost prezent în mijlocul comunității romano-catolice din Câmpina, unde a prezidat Sfânta Liturghie în Biserica Sf. Anton de Padova; au concelebrat Pr. paroh Claudiu Cojan, Pr. Anton Ghiuzan, Pr. Emil Moraru, Responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB și Pr. Gabriel Popa, secretar arhidiecezan.
Sfânta Liturghie din Solemnitatea Botezului Domnului a fost pentru toți cei prezenți o aducere aminte a momentului tainic de primire a Botezului, Sacrament al inițierii creștine. După ritul penitențial, stropirea cu apă și Liturgia Cuvântului, a urmat o adevărată cateheză a Sacramentului Botezului.
Omilia ÎPS Aurel Percă a fost centrată pe prezența Sfintei Treimi la apa Iordanului: Tatăl – glasul din cer; Fiul – Isus cel botezat și Duhul Sfânt în chip de porumbel, care răspândește bucurie, însuflețește și eliberează de orice închidere Biserica lui Dumnezeu. Totodată, credincioșii au fost îndemnați să cinstească ziua propriului botez, în care toți am devenit fii ai Tatălui și moștenitori ai Împărăției lui Dumnezeu.
În lumina parcursului sinodal deschis de Sfântul Părinte Papa Francisc, această Sfântă Liturghie a fost o invitație la contemplarea misterului Bisericii, prin comuniune, participare și misiune.
În după-amiaza aceleași zile, ÎPS Aurel Percă a făcut o vizită la Surorile Augustiniene Contemplative ale Sfintei Rita, pe strada Drumul Taberei din Câmpina, unde câteva surori duc o viață contemplativă de rugăciune și jertfe pentru susținerea spirituală a Arhidiecezei de București.
O altă vizită a fost făcută la Casa Speranței din Câmpina – așezământul în care prind viață visurile copiilor abandonați. Măicuțele Congregației „Surorile Sfântului Iosif din Aosta”, venite la Câmpina în anul 1993, au deschis un centru social pentru îngrijirea copiilor abandonați sau defavorizați din diverse motive. Este cea mai mare instituție socială privată de acest fel din Câmpina și printre cele mai mari din județ, dacă nu chiar cea mai importantă din întreg ținutul Prahovei, unde zeci de copii și tineri de diferite confesiuni învață și sunt ajutați să depășească greutățile vieții și să-și croiască un drum echilibrat în viață prin educație, disciplină și angajare.
Material realizat cu contribuția Mălinei Dumitru (Câmpina)
Hits: 688