Caregivers: seminar online organizat de Școala la iezuiți
În pragul celui de-al treilea an de existență, Școala la iezuiți vine cu o noua temă și este cu gândul la voi! Tema anului 2021-2022 este „Caregivers” și-si propune să arate ca „pâinea noastră cea de toate zilele” este, în același timp, și „grija noastră cea de toate zilele” pentru cei de lângă noi, indiferent de cine este, dar în mod diferit în funcție de pregătirea noastra și de nevoile sale!
De aceea, dorim să vă invităm la acest nou seminar pentru a ne împărtăși, nu atât îngrijorările noastre, cât îngrijirile de care beneficiem și pe care le acordăm, întrucât se cuvine să ne îngrijorăm mai puțin si sa ne îngrijim mai mult: de Dumnezeu, de noi și de cei de lângă noi!
Ținând cont de restricțiile cauzate de pandemie, întâlnirile din această toamnă se vor desfasura între orele 10-13, în format online, pe platforma ZOOM. Prevedem în fiecare sâmbătă câte două întalniri tematice, fiecare cu câte cel puțin un invitat.
Datele sesiunilor:
16 octombrie
30 octombrie
13 noiembrie
27 noiembrie – cu prezență fizică (dacă condițiile o permit) sau online
Ca „bonus” propunem participanților să aprofundeze tema atelierelor în timpul Exercițiilor in Viața Obișnuită (EVO), care se vor tine în Advent și Timpul Crăciunului, mai precis între 29 noiembrie 2021 și 6 ianuarie 2022.
Iar cireasa de pe tort va fi inainte de Craciun, propunand un moment forte in cadrul EVO printr-o reculegere la Ciofliceni in weekendul 10-12 decembrie 2021, în funcție de condițiile care vor fi posibile la momentul respectiv!
Înscrierile se pot face accesând acest formular: https://forms.gle/uisPAL9r5A2t1SXg8
Prima sesiune, de pe 16 octombrie, orele 10-13, reia întrebarea necruțătoare a unui hit binecunoscut din zilele noastre: „Mai avem timp să iubim până la capăt?” Pornind de la acest titlu-umbrelă, relatorii noștri vor aborda tema îngrijirii aproapelui în funcție de domeniul propriu de activitate:
Profesorul Grigore Piroșcă de la Academia de Studii Economice București ne va expune principiile protectiei sociale a categoriilor vulnerabile din punct de vedere social si economic în lumina realității nefardate: De la Economie la „Ecomenie”.
Sora Ștefania Măriuț (Congregatio Jesu) și Anne Pal de la Fundația Crucea Alb-Galbenă ne împărtășesc din experiența lor de Asistente sociale în cazul minorilor și adolescenților din medii defavorizate, respectiv a vârstnicilor îngrijiți la domiciliu: „De la tinerețe pân’ la bătrânețe”
In încheiere, dl Daniel Pagu de la DGASPC Sector 1 face legătura dintre grija pentru copiii de azi și preocuparea pentru viitorul nostru, al tuturor de mâine: pentru că nici un om nu este o insula!
Nota Bene: Variatiunile si surprizele interlocutorilor pe aceeasi tema Caregivers vor continua și in semestrul doi din 2022!
Pr. Marius Taloș SJ
Hits: 182